Bartomeu avea soluția prin care l-ar fi putut ține pe Messi la Barcelona! Cum ar fi realizat totul
Acuzațiile lui Laporta la adresa fostei conduceri a Barcelonei a declanșat un război.
Joan Laporta a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre plecarea lui Messi și motivele pentru care Barcelona nu a putut să îl mai țină, în ciuda faptului că argentinianul își dorea să rămână și acceptase să i se scadă jumătate din salariu. Președintele catalanilor a dat vina pe gestiunea proastă a conducerii anterioare pentru situația clubului și datoriile care au făcut imposibilă prelungirea contractului celui mai bun fotbalist din istoria clubului.
Josep Maria Bartomeu a contraatacat cu un răspuns pentru Laporta, printr-o scrisoare oficială în care făcea referire la realitatea economică a clubului. Cotidianul SPORT a „tradus” cu ajutorul unor surse din apropierea lui Bartomeu ce înseamnă datele statistice oferite de fostul președinte și cum ar fi gestionat acesta prelungirea contractului lui Messi.
Fostul președinte este convins că a fi reușit să îi prelungească înțelegerea lui Messi bifând două puncte principale: o scădere salarială unilaterală a jucătorilor și vânzarea Barca Corporate, cu opțiune de recumpărare. Barca Corporate este o fuziune a patru proiecte ale catalanilor: Barca Academy, the Barca Innovation Hub, Barca Licensing and Merchandising și Barca Studios.
Ambele lucruri, după cum se estimează, ar fi generat un total de 310 milioane de euro, iar catalanii ar fi putut astfel să înscrie toate transferurile făcute, dar și pe Leo Messi.
Cum putea Barcelona să îl păstreze pe Leo Messi
În ceea ce privește scăderea unilaterală a salariilor, aceștia asigură că ar fi aplicat o scădere cu 20%, fără vreo negociere cu jucătorii, ca o procedură de reglementare datorată pandemiei de Covid-19. Această formulă s-a folosit în primăvara trecută, atunci când salariile au fost scăzute cu 12%. La acest capitol, apropiații lui Bartomeu asigură că majoritatea cluburilor au procedat la fel în contextul pandemiei. În total, scăderile menționate ar fi presupus o economie de aproximativ 90 de milioane de euro.
De cealaltă parte, vânzarea Barca Corporate, cu opțiune de recumpărare după cinci ani, ar fi adus încasări de 220 de milioane de euro, iar unite cu suma obținută din scăderile salariale, s-ar fi ajuns la 310 milioane de euro economiste, care ar fi permis păstrarea lui Messi și înscrierea noilor transferuri.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News