EXCLUSIV Măsuri speciale de protecție pentru sportivii ruși din România! Autorităților le este frică de bullying, atacuri sau mesaje politice
Autoritățile române iau în considerare să îi păzească mai bine pe sportvii ruși care activează în țara noastră.
Conform informațiilor Sport.ro, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Tineretului și Sportului ar lua în considerare mărirea efectivelor polițienești la competițiile în care activează sportivii ruși din România.
Autoritățile nu vor să ofere muniție propagandistică Rusiei
Oficialii români vor să se asigure că nu vor exista atacuri verbale sau fizice, care să ducă la un conflict diplomatic cu Rusia, la șifonarea imaginii țării noastre peste hotare și la crearea unui climat de teroare în sportul din România. Autoritățile vor se prevină posibile acte de bullying din partea puternicei comunități ucrainene din România, a ultrașilor echipelor de fotbal cu sentimente puternice antirusești sau a refugiaților goniți de război din țara vecină, dar și să împiedice afișarea unor mesaje politice cu puternice efecte denigratoare și provocatoare.
"Nu cred că se va ajunge la acte de bullying sau la violențe, pentru că nu își au rostul. Acești sportivi sunt nevinovați, așa cum este majoritatea populației Rusiei. Cred că cetățenii români cunosc bine situația din Ucraina și doar politicienii trebuie acuzați pentru acest atac mârșav și neprovocat. Ați văzut că au avut loc proteste importante în Rusia, pentru stoparea agresiunii. Sportivii ruși din România sunt și ei victime ale acestui război. Ei sunt aici ca să își facă meseria și trebuie să avem grijă să își desfășoare activitatea într-o atmosferă cât mai normală", a spus un oficial sportiv pentru Sport.ro, sub protecția anonimatului.
Un fotbalist, câtiva handbaliști și o voleibalistă
La o simplă căutare, cei mai cunoscuți sportivi ruși care activează în România sunt Evgheni Șliakov (UTA Arad / fotbal), Vitaly Komogorov (HC Dobrogea Constanța / handbal), Samvel Aslanian (CSA Steaua / handbal), Roman Makrișin (CSM Focșani / handbal), Iulia Gariaeva (CS Măgura Cisnădie / handbal) sau Victoria Russu (Alba Blaj / volei)."Nu cred că se pune problema de bullying la Arad, Șliakov este la ora actuală la antrenament, nu cred să se ajungă până acolo doar pentru că el este rus. Dacă stai să te uiți pe rețelele de socializare, sunt foarte multe feluri de bullying", spunea Attila Brosovszki, managerul celor de la UTA Arad, pentru Pro X.
Oficialii români vor să preîntâmpine acte similare, care i-ar putea afecta pe românii care activează în Rusia, precum fotbalistul Eric Bicfalvi (FC Ural Ekaterinburg) sau antrenorul de handbal Florentin Pera (ȚSKA Moscova). De asemenea, măsuri sporite de securitate sunt plănuite și pentru meciuri tur dintre CSM București și ȚSKA Moscova, care ar trebui să aibă loc pe 26/27 martie, în Capitala României, și care contează pentru play-off-ul de calificare în sferturile de finală ale Champions League.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News