VIDEO EXCLUSIV Momentul în care Loredana Dinu l-a făcut pe Novak Djokovic să transmită un mesaj în limba română 

Momentul în care Loredana Dinu l-a făcut pe Novak Djokovic să transmită un mesaj în limba română  Sporturi
Spadasina medaliată cu aur la JO 2016 a fost invitata lui Andru Nenciu la Poveștile Sport.ro. 
  • Emisiunea se difuzează pe Sport.ro, VOYO și Pro TV Plus. 
  • Loredana Dinu a făcut parte la JO 2016 din cvartetul medaliat cu aur, alături de Ana Maria Brânză Popescu, Simona Gherman și Simona Pop. 

Retrasă în 2016, după Jocurile Olimpice din Brazilia, sportiva originară din Craiova e acum mămică și urmărește când timpul îi permite tot ce se întâmplă în sport. A făcut parte din echipa stelară de spadă, aur la Rio de Janeiro, într-o perioadă în care reprezentativa condusă de Dan Podeanu ajungea sezon de sezon până la asaltul spre medalii. 

De la Rio de Janeiro Loredana Dinu a rămas și cu mai multe amintiri legate de starurile competiției. Unul dintre sportivii de top pe care i-a cunoscut în urmă cu aproape șapte ani a fost sârbul Novak Djokovic, actualul lider al circuitului masculin de tenis. 

  • Momentul In Care Loredana Dinu L A Facut Pe Novak Djokovic Sa Transmita Un Mesaj In Limba Romana 8

En garde! Momentul în care Loredana Dinu s-a intersectat în Satul Olimpic cu Novak Djokovic

Loredana Dinu s-a intersectat cu tenismenul sârb în Satul Olimpic de la Rio de Janeiro. 

"L-am oprit pe stradă la ideea unei colege, urma aniversarea unei colege, am vrut să-i fac o surpriză. Foarte calm, Djokovic mi-a spus 'La mulți ani, Adela!" Mi s-a părut un om jos pălăria, tocmai de aceea mi s-a părut un om simplu. 

La Jocurile Olimpice (n.r. - de la Rio de Janeiro) am fost la finala probelor de atletism, ateții ne-au captivat. Erau foarte mulți atleți celebri, îi urmăream din copilărie, realizam că sunt oameni normali, ca și noi. Îi urci pe un piedestal pe acei atleți, dar observi că și ei își fac încălzirea la fel ca și tine.

Noi, în scrimă, suntem mai modești, deși nu ar trebui, nu ne apreciem adevărata noastră valoare", a declarat Loredana Dinu, la Poveștile Sport.ro. 

VIDEO Loredana Dinu despre Novak Djokovic, la Poveștile Sport.ro

Novak Djokovic, în continuare lider mondial

Novak Djokovic și-a extins la 379 numărul-record de săptămâni petrecute ca număr 1 ATP, dar poziția fruntașă ocupată de tenismenul sârb ar putea fi cedată tânărului spaniol, Carlos Alcaraz, în luna martie.

Redevenit lider mondial după câștigarea ediției 2023 a Openului Australian, multiplul campion de Grand Slam nu va pierde niciun punct, prin neparticiparea la „Sunshine Double” - competițiile ATP Masters 1000 de la Indian Wells și Miami -, cauzată de statutul său de sportiv nevaccinat anti-COVID, dar va rata șansa de a câștiga miile de puncte puse în joc.

Șansele ca Novak Djokovic să fie depășit în clasamentul ATP sunt minime în debutul primăverii. Doar Carlos Alcaraz și Stefanos Tstisipas îl pot devansa pe jucătorul balcanic, însă cei doi sunt nevoiți să câștige ambele întreceri de calibru ATP Masters 1000 din America pentru a face acest pas în ierarhia mondială.

  • Doar zece jucători au câștigat Indian Wells și Miami în același an, performanță atinsă de Novak Djokovic în patru ocazii diferite, iar de Roger Federer, de trei ori. Elvețianul este ultimul tenismen care s-a impus consecutiv la Indian Wells și Miami, în 2017. 

VIDEO Loredana Dinu la Poveștile Sport.ro (emisiunea integrală)

Medaliile de aur ale scrimei românești la Jocurile Olimpice

  • Rio de Janiero 2016

spadă echipe

Loredana Dinu, Simona Cristina Gherman, Simona Pop, Ana Maria Florentina Popescu

  • Sydney 2000

sabie individual

Mihai Covaliu

  • Atlanta 1996

floreta individual

Laura Cârlescu Badea

  • Mexico City 1968

floreta individual

Ionel Drâmbă

Palmares Loredana Dinu

Un titlu olimpic a cucerit Loredana Dinu, cu echipa de spadă, la Rio de Janiero, în 2016 

39 de ani va împlini Loredana Dinu pe 2 aprilie 

Două medalii de aur și un argint a luat alături de echipa României la Mondiale

Patru medalii de aur, un argint și un bronz a luat alături de echipa României la Europene 

Scrima a devenit un sport, în adevăratul sens al cuvântului, odată cu crearea de către Pierre de Coubertin, el însuşi practicant al scrimei, a Jocurilor Olimpice Moderne, la Atena în 1896. La acea primă ediţie au fost prezenţi 13 scrimeri, reprezentând patru ţări, care s-au întrecut la probele de floretă şi sabie, doar la individual. În anul 1900, la J.O. de la Paris, este prezentă şi proba de spadă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!