David Popovici e cel mai bun înotător din lume, dar nu e sigur că va fi portdrapelul României la JO 2024
Mihai Covaliu, șeful COSR, a fost întrebat despre dacă Popovici este favorit să fie pordrapelul României la Olimpiada de la Paris.
Mihai Covaliu, șeful COSR, a tergiversat răspunsul, după ce a fost întrebat dacă David Popovici se află în pole-position pentru a deschide delegația României la JO 2024.
"Sunt luate în calcul rezultatele, dar și alte date"
"Dacă David Popovici va fi portdrapelul României la Olimpiada din 2024? Știți foarte bine cum se alege portdrapelul pentru Olimpiadă, cum se gestionează acest aspect. Sunt luate în calcul rezultatele, dar și alte date. Dar mai e mult până atunci. Mai avem în față un an deosebit de important, de dificil. În 2023 încep calificările și principala preocupare este ca toți sportivii aflați în perioada de pregătire pentru Paris 2024 să beneficieze de tot suportul. O medalie olimpică este cea care îi lipsește lui David din palmares, așa că este unul dintre sportivii pe care mizăm să aibă rezultate foarte bune la JO 2024", a declarat Mihai Covaliu.
Popovici, unul dintre favoriți la această onoare sportivă
În acest moment, favoriți să fie portdrapelul delegației noastre la JO 2024 sunt: David Popovici (înot / 18 ani), desemnat cel mai bun înotător din lume în anul 2022; Cătălin Chirilă (canoe / 24 de ani), campion mondial și european în 2022 în proba C-1 1.000m; Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş (canotaj / dublu vâsle feminin), desemnate cel mai bun echipaj al anului 2022 la nivel mondial; Eliza Samara (tenis de masă / 33 de ani), una dintre cele mai bune sportive din istoria tenisului de masă românescc; Cristina Neagu (handbal / 34 de ani), desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, dacă naționala feminină de handbal obține calificarea la turneul olimpic; Bianca Ghelber (atletism, aruncarea ciocanului / 32 de ani), campioană europeană în 2022; Simona Halep (tenis / 31 de ani), dacă nu va suspendată pentru dopaj.
În ultimii 20 de ani, portdrapelele României au fost: Elisabeta Lipă (canotaj / ceremonia de deschidere) și Marian Oprea (atletism, săritura în lungime / ceremonia de închidere), în 2004; Valeria Beșe (handbal / deschidere) și Georgeta Andrunache (canotaj / închidere), în 2008; Horia Tecău (tenis / deschidere) și Sandra Izbașa (gimnastică / închidere), în 2012; Cătălina Ponor (gimnastică / deschidere) și Simona Pop (scrimă / închidere), în 2016; Simona Radiș (canotaj / deschidere) și Robert Glință (înot / deschidere), Cătălin Chirilă (caiac-canoe / închidere), în 2020.
Text și foto - Gabriel Chirea
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News