Se poate mări forța sportivilor cu 30% în 5 zile! Un club din România o face
Și în România se poate face muncă de calitate în sport. Avem exemplele de la canotaj sau, individual, David Popovici, alături de echipa lui tehnică.
Și în România se poate face muncă de calitate în sport. Avem exemplele de la canotaj sau, individual, David Popovici, alături de echipa lui tehnică.
Oamenii sunt preocupați de cercetare, sunt la curent cu ultimele noutăți la nivel de pregătire fizică a sportivilor, citesc, se documentează și apoi aplică.
Deschise către nou și către dezvoltare continuă sunt cluburile mai mici sau cele private, care alocă resurse, timp și bani pentru a fi în trend cu ce se întâmplă în străinătate.Unul dintre cele mai tinere cluburi sportive de la noi, fondat în 2017 și activ din 2020, adică de numai doi ani, a dezvoltat metode de pregătire pe care le putem găsi la marile grupări europene și la cele din Statele Unite ale Americii!
Se poate mări forța unui sportiv cu aproape 30%, în numai 5 zile! Și nu e vorba de doping, sunt metode non-invazive, care nu afectează trupul sportivului. Cum se poate face așa ceva?
„Eficientizăm modul prin care informația pleacă de la creier spre mușchi”
Am aflat din interviul pe care Adrian Iacobini, directorul Clubului Sportiv Universitar din ASE l-a acordat de curând site-ului ziariștii.com. „Lucrăm pe recalibrarea psiho-neuro-musculară a sportivilor. Sunt metode noi în sport, unice și mai puțin populare sau mai puțin înțelese de sportivi până în prezent. În cinci zile, îi putem mări forța unui sportiv cu până la 30 la sută pe mișcare sau pe o grupă musculară, fără să facă hipertrofie. Doar eficientizăm modul prin care informația pleacă de la creier spre mușchi.”, explică Iacobini în interviul citat.
Cum a ajuns un club universitar să facă așa ceva, iar alte cluburi din România nici nu au auzit de astfel de metode? Simplu: Iacobini (37 de ani) este preocupat de cercetare în sport, îl știa pe reputatul profesor doctor Pierre Joseph de Hillerin, președintele Centrului pentru Dezvoltarea Performanței Umane, și l-a rugat să colaboreze cu gruparea pe care o conduce.
Hillerin lucrează cu sportivi de înaltă performanță, printre care înotătorul Robert Glință.
Întrebaea următoare este cum poate plăti un club mic, universitar, un om ca Pierre de Hillerin. Răspunde Adrian Iacobini: „Este plătit, dar din sponsorizări. Asta este o piedică pentru cluburile sportive universitare, nu pot plăti din buget așa ceva. Dacă nu reușești să-ți atragi sponsori, ești limitat la bugetul acordat de Ministerul Educației. Legislația este o problemă în România”.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News