"Vreau doar ca un medic să-mi spună când mă voi vindeca!" Simone Biles și calvarul care nu mai încetează
"Ar fi trebuit să renunţ cu mult înainte de Tokyo", a declarat pentru pentru publicaţia New York Magazine marea vedetă a gimnasticii artistice americane Simone Biles, ale cărei probleme de sănătate mintală au determinat-o să renunţe la mai multe probe din cadrul Jocurilor Olimpice desfăşurate în această vară, clacând sub presiunea momentului, informează AFP.
"Dacă te uiţi la tot ceea ce am traversat în aceşti ultimi şapte ani, nu ar fi trebui niciodată să fac parte dintr-o altă echipă olimpică", a spus Biles.
Considerată una dintre cele mai mari gimnaste din toate timpurile, Simone Biles a dezvăluit a dezvăluit în ianuarie 2018 că este una dintre victimele fostului medic al echipei feminine americane Larry Nassar, condamnat la închisoare pe viaţă pentru agresiunile sexuale comise în decursul a două decenii împotriva a peste 250 de gimnaste, majoritatea minore.
"Atunci când Nassar era în mass-media, a fost prea mult. Dar nu aveam de gând să-l las să ia ceva pentru care am muncit de când aveam şase ani. Nu aveam de gând să-l las să-mi ia această bucurie. Aşa că decis să forţez dincolo de posibil, atât timp cât mintea şi corpul îmi permit", a explicat ea.
La Tokyo, sportiva americană în vârstă de 24 ani trebuia să fie marea vedetă a Jocurilor Olimpice. Însă, când şi-a început lupta pentru medalii, Biles s-a oprit brusc, victima "twisties", un fenomen potenţial periculos, care determină gimnastele să-şi piardă simţul direcţiei atunci când sunt în aer. Americanca a putut concura într-o singură probă în capitala Japoniei, cucerind bronzul la bârnă.
"Să spunem că până la vârsta de 30 de ani poţi vedea perfect, iar într-o dimineaţă când te trezeşti, nu mai vezi nimic. Dar oamenii îţi spun să-şi faci treaba de parcă ai mai avea vedere. Ai fi pierdut, nu-i aşa? Am făcut gimnastică timp de 18 ani. M-am trezit pierdută. Cum ar trebui să continui?", a mai afirmat Biles.
Campioana americană, care a declarat anterior că problemele sale de anxietate au început înainte de Tokyo, speră să contribuie la încetarea oricărei stigmatizări, astfel încât oamenii să poată fi diagnosticaţi mai repede, iar tratamentele să poată fi îmbunătăţite.
"Probabil va fi ceva la care voi lucra timp de 20 de ani. Vreau doar ca un medic să-mi spună când mă voi vindeca. Exact ca atunci când te operezi şi s-a reparat. De ce nu-mi poate spune nimeni că peste şase luni se va termina?", a spus ea. Agerpres
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News