A murit Dan Voicilă! Legendarul comentator a fost la microfon în finala Steaua - Barcelona din 86'

Dan Voicilă Barcelona Natalie Bassingthwaighte Steaua Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 Septembrie 2024, 10:58
Data actualizarii: Marti 03 Septembrie 2024, 11:02

Dan Voicilă, una dintre cele mai cunoscute voci ale comentariului sportiv românesc, a trecut în neființă la vârsta de 85 de ani. 

Născut pe 7 aprilie 1939, la București, Voicilă a fost un nume emblematic în lumea jurnalismului sportiv din România, cu o carieră marcantă care a inclus transmisii de la unele dintre cele mai importante evenimente sportive internaționale.

A murit Dan Voicilă! Legendarul comentator a fost la microfon în finala Steaua - Barcelona din în 86'

Voicilă a absolvit Facultatea de Litere și Facultatea de Ziaristică în 1967, iar în 1968 a început să lucreze la Radio, inițial sub funcția de crainic-reporter și ulterior ca publicist-comentator.

A fost recunoscut pentru contribuțiile sale în comentariile meciurilor de fotbal, inclusiv pentru faimoasa finală a Cupei Campionilor Europeni din 1986, când Steaua București a învins FC Barcelona la penalty-uri, scor 0-0 (0-2).

În cariera sa, Dan Voicilă a transmis în direct de la diverse evenimente internaționale importante, inclusiv Jocurile Olimpice de la Barcelona și Sydney, turneul final al CM de fotbal din SUA 1994 și Campionatul European din Anglia 1996.

Odihnește-te în pace, Mister!

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!