Frumosii nebuni ai marilor orase, in lacrimi! A murit Fanus Neagu!

Frumosii nebuni ai marilor orase, in lacrimi! A murit Fanus Neagu! Stiri

Scriitorul Fanus Neagu a murit, marti dimineata, la ora 03:30, la spitalul Elias din Bucuresti.

UPDATE 12:05

"Astazi, 24.05.2011, ora 3.30 a.m., a incetat din viata la Spitalul Universitar de Urgenta «Elias» maestrul Fanus Neagu, ca urmare a unei afectiuni neoplazice metastazante, consumptive si cu evolutie indelungata", se arata intr-un comunicat al unitatii sanitare.
Fanus Neagu, nascut la 5 aprilie 1932, a fost internat mult timp la Spitalul Elias din cauza unui cancer la prostata, iar in ultimele saptamani a fost in coma.
Trupul neinsufletit al scriitorului Fanus Neagu va fi depus miercuri la sediul Uniunii Scriitorilor din Bucuresti (USR), urmand ca joi sa aiba loc inmormantarea, la Cimitirul Bellu, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanti ai USR.
Deocamdata nu este cunoscuta ora de la care apropiatii si admiratorii isi pot lua ramas-bun de la marele scriitor, la sediul USR din Capitala.

UPDATE 10:55

"Era un foarte bun roman, stia ca talpa tarii nu o duce prea bine, dar nu si-a inchipuit ca va ajunge ca azi. Voia doar bine, nu a fost un contestatar, ci doar un doritor de bine. I-a grabit trecerea in nefiinta. Era un optimist innascut. Ma leaga o prietenie de aproape 50 de ani, nu cred ca Fanus a plecat vreodata dintre noi. Mi-l inchipui doar viu. A fost un mate patriot, un mare roman, un vizionar, e adevarat cu limba ascutita. A murit intr-o mare deznadejde. Si-a dorit dupa '89 ca neamul lui sa traiasca decent. A murit neimpacat pentru ca a dorit mereu binele acestui neam", a declarat Dinu la Antena 3.

Scriitorul suferea de cancer la prostata, in faza terminala.Fanus Neagu, nascut in 1932 la Gradistea-de-Sus, judetul Braila, intr-o familie de tarani, era romancier, dramaturg si nuvelist. El a devenit membru titular al Academiei Romane in 2001.

Printre volumele sale se numara "Dincolo de nisipuri", "Ingerul a strigat" si "Frumosii nebuni ai marilor orase" si "Rapidul nu opreste in garile mici!", dar Fanus Neagu a scris si despre fotbalul din Romania. Totusi, in ultimii ani, dezamagit de situatia in care se afla Steaua, Universitatea, Rapid si Dinamo, Neagu a incetat sa mai scrie despre fotbal.

Cunoscut pentru prietenia lui cu Cornel Dinu, Fanus Neagu era un apropiat al echipei Dinamo. "Pe Dinu l-am cunoscut sub o bolta de vita. Dinu e un tip spumos, spontan, are un nemaipomenit simt al replicii. E un prieten desavarsit! In veci nu va mai antrena! S-a format ca un comentator excelent si nu cred ca ar mai avea rabdarea sa se inhame la o treaba migaloasa. E greu să te adaptezi mereu la mintile unor manelisti. E imposibil pentru Dinu", spunea Fanus Neagu.

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!