A murit Sven-Gorran Eriksson: ”Sper că vă veți aminti de mine ca un tip pozitiv”

Sven-Gorran Eriksson Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 August 2024, 14:53
Data actualizarii: Luni 26 August 2024, 14:53

Fostul mare antrenor Sven-Goran Eriksson a încetat din viață la vârsta de 76 de ani.

Fostul câștigător de Cupa UEFA cu IFK Goteborg a încetat din viață în cursul zilei de luni, înconjurat de familia sa, scriu britanicii de la BBC.

În ianuarie, fostul antrenor a spus că va mai avea ”în cel mai fericit caz” încă un an de trăit, după ce a fost diagnosticat cu cancer.

A murit Sven-Goran Eriksson

”Sven-Goran Eriksson s-a stins din viață. După o lungă luptă cu boala, SGE a murit în această dimineață acasă, înconjurat de familie”, a transmis familia fostului antrenor suedez, potrivit sursei citate.

În CV-ul marelui Sven-Goran Eriksson se regăsesc mai multe echipe cu nume. A antrenat Benfica Lisabona, AS Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, Manchester City sau Leicester.

Este campion în Italia cu Lazio, de patru ori câștigător al Cupei Italiei cu trei echipe diferite și de două ori câștigător al Supercupei Italiei. Din Portugalia n-a plecat fără trei titluri, iar în țara sa, Suedia, a reușit cea mai mare performanță din istorie la nivel de club, câștigarea Cupei UEFA cu IFK Goteborg în sezonul 1981-1982.

La Lazio a câștigat în sezonul 1998-1999 Cupa Cupelor, urmată de Supercupa Europei.

Sven-Gorran Eriksson: ”Sper că vă veți aminti de mine ca un tip pozitiv”

În martie, Sven-Gorran Eriksson a fost pe banca lui Liverpool într-un meci al legendelor de pe Anfield disputat împotriva legendelor lui Ajax Amsterdam, la care a participat și Bogdan Lobonț.

BBC a redat mesajul lui Sven-Gorran Eriksson în docomentarul care îi poartă numele și care a fost lansat chiar în această lună.

Sper că vă veți aminti de mine ca un tip pozitiv care a încercat să facă tot ce a putut. Să nu vă pară rău, zâmbiți. Vă mulțumesc pentru tot, antrenori, jucători, a fost fantastic! Aveți grijă de voi și de viața voastră. Și trăiți-o!”, a transmis suedezul.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!