Apel umanitar pentru ajutorarea persoanelor afectate de inundații în județele Galați și Vaslui 

Inundatii apel umanitar Crucea Rosie galati Vaslui Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 16 Septembrie 2024, 18:23
Data actualizarii: Luni 16 Septembrie 2024, 18:24

Crucea Roșie Română lansează o campanie de ajutorare a persoanelor care au de suferit de pe urma inundațiilor puternice provocate de ploile abundente aduse de ciclonul Boris.

Cele mai afectate județe sunt Galați și Vaslui, unde peste 5.000 de gospodării au fost afectate și sute de persoane au fost evacuate. 

Persoanele fizice, organizațiile comunitare și companiile din România se pot alătura apelului lansat de Crucea Roșie Română pentru ajutorarea persoanelor care au rămas fără adăpost. Ajutorul poate consta în: 

Donații online pe pagina oficială a Crucii Roșii Române (cod QR)

Contul bancar în LEI deschis de Crucea Roșie Română pentru cauze urgente: RO44BRDE410SV20462054100 

Donații de alimente greu perisabile, prin intermediul Băncii de Alimente, în toate magazinele Carrefour din țară. 

Resursele colectate vor fi folosite pentru a sprijini activitățile de ajutorare și reconstrucție pentru oamenii din zonele afectate de viituri și vor fi gestionate în mod transparent și eficient. 

„În ultimele zile, natura ne-a pus din nou la încercare. Ploile torențiale și inundațiile devastatoare au afectat familiile din județele Galați și Vaslui, lăsând în urma lor case distruse și comunități lovite de suferință. Crucea Roșie Română lansează un apel de urgență pentru colectarea de fonduri și alimente greu perisabile pentru persoanele afectate. Voluntarii au fost mobilizați și resursele noastre din teritoriu au fost activate pentru acoperirea nevoilor urgente ale populației. 

Oamenii aceștia au nevoie de noi acum, mai mult ca oricând. În fața unei asemenea tragedii, fiecare gest contează. Orice donație, fie în bani, fie în alimente greu perisabile, poate aduce o rază de speranță celor care au pierdut totul. 

Donează și tu! Când totul dispare, chiar și cel mai mic gest capătă o valoare imensă! Fiți oamenii Crucii Roșii!”, a transmis Camelia Șucu, președintele Crucii Roșii Române. 

Urmăriți Crucea Roșie Română pe Facebook, Instagram și TikTok pentru a fi la curent cu evoluția situației din teren! 

Intervenții ale Crucii Roșii Române în județul Galați 

Crucea Roșie Română a fost prima organizație umanitară care a intervenit în zonele afectate prin intermediul filialei de Cruce Roșie Galați. Voluntarii și angajații Crucii Roșii Filiala Galați au distribuit alimente greu perisabile, produse de igienă și 20 de tone de apă persoanelor afectate de viituri din comunele Slobozia Conachi, Pechea și Cuza Vodă. 

În urma prezenței în teren, filiala de Cruce Roșie Galați a identificat primele nevoi ale populației din zonele afectate, și anume apă, alimente, saci de dormit, pături, îmbrăcăminte/încălțăminte, cizme de cauciuc și produse de igienă. 

Echipele Crucii Roșii Române vor rămâne în teren cât va fi nevoie, pentru a asigura populației afectate apă potabilă, alimente, îmbrăcăminte și articole de strictă necesitate. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!