GALERIE FOTO Astăzi se încheie alegerile prezidențiale din Rusia! Vladimir Putin are trei contracandidați penibili, inclusiv tizul unui antrenor de fotbal celebru

Astăzi se încheie alegerile prezidențiale din Rusia! Vladimir Putin are trei contracandidați penibili, inclusiv tizul unui antrenor de fotbal celebru Stiri

Dictatorul de la Kremlin conduce Rusia, sub o formă sau alta, din 1999.

Alegerile prezidențiale din Rusia se desfășoară între 15 și 17 martie 2024, dar totul este o mascaradă electorală care va avea drept final realegerea dictatorului Vladimir Putin în funcția de la Kremlin.

Ajuns deja la 71 de ani, Putin, fie ca prim-ministru, fie ca președinte, conduce Rusia din 1999, adică de un sfert de secol!

  • Azi Incep Alegerile Prezidentiale In Rusia Vladimir Putin Are Trei Contracandidati Penibili Inclusiv Tizul

Cine sunt contracandidații lui Vladimir Putin în alegerile din 2024: pseudo-liberalul, extremistul de dreapta și extremistul de stânga

Trei sunt contracandidații de formă ai lui Putin la aceste alegeri prezidențiale.

Vladislav Davankov (40 de ani), vicepreședintele Dumei de Stat (Camera Deputaților de la Moscova), este considerat ”cel mai liberal dintre candidați” și ”cea mai bună alternativă la Putin” (Novaya Gazeta Europe, Semafor), dar face parte din nomenclatura putinistă de la Kremlin, dovadă și funcția înaltă pe care o deține.

Leonid Slutsky (56 de ani), un politician ultranaționalist, de extremă dreapta, implicat în numeroase scandaluri, sexuale și de corupție, poartă același nume cu cel al antrenorului care a scris istorie în fotbalul din Rusia: Leonid Slutsky a ajuns cu ȚSKA Moscova până în sferturile Champions League și apoi a calificat naționala la Euro 2016.

Nikolay Kharitonov (75 de ani) este candidatul Partidului Comunist, extrema stângă de la Moscova fiind al doilea partid ca importanță din Rusia lui Putin.

De ce alegerile din Rusia sunt o mascaradă

NATO şi Uniunea Europeană au apreciat joi că alegerile prezidenţiale care vor începe vineri în Rusia şi se vor prelungi până duminică, principala zi, nu pot fi considerate un scrutin "corect" sau "democratic", potrivit responsabililor celor două instituţii, citaţi de AFP.

"Alegerile în Rusia nu vor fi nici libere şi nici corecte", a declarat joi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă.

Pentru ca nişte alegeri să poată fi libere trebuie să existe "pluralism, mai multe liste (de candidaţi), discuţii deschise şi o presă liberă şi independentă", ceea ce nu este cazul în Rusia, a argumentat Stoltenberg.

În acelaşi timp, UE şi NATO au denunţat drept "ilegală" desfăşurarea acestui scrutin în teritoriile capturate şi anexate de Rusia în Ucraina, scrie Agerpres. Este vorba de regiunile Lugansk, Doneţk (est), Herson şi Zaporojie (sud), precum şi de Crimeea (anexată de Moscova în 2014).

Văduva lui Aleksei Navalnîi cere Europei și SUA să nu recunoască realegerea ”ucigașului” Vladimir Putin

Iulia Navalnaia, văduva opozantului politic rus Aleksei Navalnîi, decedat în închisoare la 16 februarie în condiţii cel puţin suspecte, le-a cerut miercuri liderilor occidentali să nu recunoască alegerile prezidenţiale din Rusia.

"Fac apel la liderii politici occidentali să ajute cetăţenii ruşi care se opun bandei lui Putin", a scris ea într-un editorial publicat în Washington Post.

"Lumea trebuie să înţeleagă în sfârşit că Putin nu e cine pretinde că este, el este un uzurpator, un tiran, un criminal de război şi un ucigaş", a susţinut Navalnaia.

Ucraina a cerut joi comunităţii internaţionale să respingă rezultatul alegerilor prezidenţiale din Rusia, calificându-le drept o "farsă".

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!