Cateva sute de persoane participa la campania "BICICLESTI", initiata de Gandul si ProSport!

Cateva sute de persoane participa la campania BICICLESTI , initiata de Gandul si ProSport! Stiri

Cateva sute de persoane fac miscare in aer liber, sambata, pe Soseaua Kiseleff, inchisa traficului auto ca urmare a campaniei "BICICLESTI", initiata de Gandul si de ProSport.

In urma acestei campanii, portiunea dintre Arcul de Triumf si Piata Victoriei este in posesia celor care isi doresc sa isi petreaca ziua linistit, departe de trafic si aglomeratie, doritorii fiind asteptati si duminica.

"Bucurestiul este sufocat tot timpul de masini", spunea un tanar saptamana trecuta, in prima zi de BICICLESTI.

"De aceea, campania aceasta este binevenita. Este un lucru excelent. Ar trebui sa se faca mai des, poate chiar si in timpul saptamanii. Cred ca nicio metropola a Europei nu a fost proiectata pentru un asemenea flux de masini, dar exista solutii...", adauga acesta.

"Aceasta este o idee foarte frumoasa, extraordinara", a spus seful unui centru de inchiriat biciclete din Parcul Kiseleff, precizand ca sambata trecuta a avut cu mult mai multi clienti peste media obisnuita.

Centrul este deschis si in acest weekend, in intervalul orar 10:00-19:00. Pe baza unui act de identitate – buletin, pasaport sau permis de conducere – oricine poate primi o bicicleta, gratuit, pentru o plimbare de doua ore.

Initiativa prin care Gandul si ProSport si-au propus sa traseze cea mai mare pista de activitati sportive de weekend a putut fi pusa in aplicare dupa ce Primaria Capitalei a acceptat provocarea la numai doua zile de la lansarea campaniei BICICLESTI.

La doar doua zile de la demararea campaniei, reprezentantii institutiei, prin Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret, au anuntat ca bucurestenii dornici de miscare se pot bucura de un nou loc de promenada: Bulevardul Kiseleff.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a aratat incantat de campania BICICLESTI: "Am fost fericit cand am vazut ca nu injura aia din masini", a explicat acesta, duminica, invitat la "Dupa 20 de ani", la Pro TV si, ulterior, la un interviu transmis pe site-urile Gandul.info si StirileProTV.ro.

"Sigur ca vreau sa o permanentizez. Dar cand aud «De ce nu inchizi Calea Victoriei?» Mergi cu un copil de mana - in dreapta banci, in stanga firme. Am de gand sa maresc trotuarul pe Calea Victoriei, sa maresc si sa inceapa sa isi faca cofetarii, restaurante. Calea Victoriei sa fie zona de promenada, cu magazine frumoase, pe stanga, pe dreapta.", a adaugat Sorin Oprescu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!