Ce a decis să facă dictatorul din Venezuela, după ce Elon Musk a acceptat provocarea pentru o luptă în cușcă

Ce a decis să facă dictatorul din Venezuela, după ce Elon Musk a acceptat provocarea pentru o luptă în cușcă Stiri

Miliardarul și dictatorul au acceptat să se bată în direct pe X și pe postul național de televiziune din Venezuela. 

Elon Musk (53 de ani), miliardarul care o avere de 241 de miliarde de dolari și deține companiile Tesla, SpaceX, X (fostul Twitter), Neuralink, xAI și The Boring Company, a început un conflict cu Nicolas Maduro (61 de ani), controversatul președinte al Venezuelei, țară cu un PIB de 212 miliarde de dolari (2023).

Maduro, acuzat că ar fi fraudat alegerile prezidențiale din Venezuela

Politicianul socialist conduce cu mână de fier țara sud-americană din 2013, când l-a înlocuit pe Hugo Chavez. Un adversar al Statelor Unite, care au impus sancțiuni economice drastice țării sale din cauza modului în care acesta o conduce și a alianțelor sale cu Rusia, China, Iran și Coreea de Nord, Maduro a câștigat un nou mandat la alegerile ținute pe 28 iulie 2024

  • Ce A Facut Dictatorul Din Venezuela Dupa Ce Elon Musk A Acceptat Provocarea Pentru O Lupta In Cusca 1

După ce opoziția a acuzat mari probleme de legalitate, Elon Musk a postat pe rețeaua de socializare X un mesaj în care transmitea că "Dictatorului Maduro ar trebui să-i fie rușine pentru că a comis o fraudă electorală majoră". Maduro și rivalul său, Edmundo Gonzalez Urrutia, se proclamă adevărații câștigători ai scrutinului, dar președintele în funcție spune că a luat 51% din voturi și a declarat chestiunea închisă, deși rezultatul alegerilor nu este recunoscut de actori importanți de pe scena internațională, precum SUA, UE sau Argentina. 

Musk a acceptat provocarea, iar Maduro a interzis X

Ulterior, venezueleanul, care a practicat ca amator baseball, box și dansuri sportive, l-a provocat pe Musk la bătaie, spunând într-un discurs transmis de televiziunea națională că "Elon Musk, ești disperat. Ai luat-o pe arătură, controlează-te, pentru că cine se pune cu mine și cu Venezuela se distruge singur. Vrei să ne luptăm? Eu sunt gata, hai să ne batem. Eu sunt gata, pentru că sunt urmașul lui Bolivar și Chavez. Nu mi-e frică de tine, Elon Musk. Hai să ne batem, oricunde vrei tu să o facem". Răspunsul miliardarului a venit prompt, spunând simplu "Accept".  

După discursul încins, Maduro a dispus interzicerea pentru zece zile a rețelei sociale X în Venezuela, motivația fiind că firma lui Musk "incită la ură, război civil și moarte" și ar fi în spatele protestelor de stradă soldate cu cel puțin 20 de morți și peste 2.000 de arestări, care au urmat alegerilor prezidențiale de la finalul lunii trecute. Maduro a cerut populației să renunțe și la folosirea serviciului de mesagerie WhatsApp, deținută de compania americană Meta.  

Lupta lui Musk cu Zuckerberg nu s-a mai ținut

Nu e prima luptă la care Elon Musk este provocat și pe care o acceptă. În iunie 2023, Mark Zuckerberg (40 de ani), patronul Meta (avere - 167 miliarde de dolari / Facebook, Instagram, Threads, WhatsApp, Reality Labs), l-a provocat la o luptă în cușcă, iar Dana White, conducătorul UFC, s-a oferit să organizeze o gală în scop caritabil.

Lupta a fost amânată, după ce Musk a suferit o accidentare la gât în timpul pregătirii și a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar nu înainte ca acesta să-l acuze pe rivalul său că este un "fricos", care caută doar publicitatea și care doar se laudă în mass-media. Zuckerberg se antrenează în în BJJ și MMA cu antrenorul Khai "The Shadow" Wu, în timp ce Musk practică jiu-jitsu și MMA.

Foto - Getty Images

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!