GALERIE FOTO Colosal: Michael Ballack vinde un Ferrari "incredibil de rar" pentru 14 milioane de lire sterline

Michael Ballack Ferrari Stiri Michael Ballack / Foto: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Iunie 2024, 17:29
Data actualizarii: Joi 06 Iunie 2024, 17:29

Michael Ballack (47 de ani), fostul mare internațional german, este gata să obțină o sumă imensă pentru o mașină "incredibil de rară" din colecția sa.

Tabloidul The Sun anunță că Ballack va vinde la licitație una dintre mașinile sale, un Ferrari 250 GT SWB California Spider, pentru suma de 14 milioane de lire sterline. Este vorba de un automobil "incredibil de rar", construit în doar 56 de exemplare în perioada 1957-1963.

Michael Ballack vinde un Ferrari "incredibil de rar" pentru 14 milioane de lire sterline

Ballack a cumpărat automobilul în urmă cu 16 ani, când juca în Anglia, la Chelsea. Mijlocașul german ar fi realizat această investiție după ce a legat o prietenie strânsă cu legendarul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, care se afla la Ferrari în perioada respectivă.

  • Ferrari 250 GT SWB California Spider / Foto: Imago

"Modelul Ferrari 250 GT SWB California Spider atinge viteza maximă de 233km/h și se mândrește cu un timp de 7,2 secunde pentru a ajunge la viteza de 100km/h. Modelul urmează să fie scos la licitație pentru suma de 14 milioane de lire sterline - mai mult decât dublul sumelor de transfer ale lui Ballack de-a lungul carierei", scriu britanicii.

Informația a fost confirmată de un purtător de cuvânt al casei de licitații RM Sotheby.

"Nu se întâmplă prea des ca o mașină să bifeze toate condițiile pentru a fi o țintă excepțională pentru colecționari, așa cum este acest California Spider

Modelul acesta are un loc unic în istoria Ferrari, fiind primul 250 GT SWB California construit vreodată. Aceasta a fost mașina de prezentare a Ferrari la Salonul Auto de la Geneva din 1960.

Proprietarul ei, starul german Michael Ballack, a întreținut-o și a prețuit-o în ultimii 16 ani. Ballack, când se afla în vârful carierei de fotbalist, a dezvoltat o relație faorte apropiată de legendarul Michael Schumacher. Datorită acestei prietenii, pasiunea lui Ballack pentru mașini și brandul Ferrari a crescut. Nu numai pentru modelele contemporane, ci și pentru cele mai importante modele clasice", a spus purtătorul de cuvânt al RM Sotheby.

Michael Ballack, desemnat de trei ori cel mai bun fotbalist german al anului (2002, 2003, 2005), a câștigat patru titluri în Germania - unul cu Kaiserslautern, trei cu Bayern Munchen - și unul în Anglia, cu Chelsea. Și-a încheiat cariera în 2012, după o ultimă experiență la Bayer Leverkusen.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!