Portughezul are venituri totale de 285 de milioane de dolari și se află înaintea lui Lionel Messi, care are 135 de milioane, conform informaţiilor publicate de revista Forbes.

Cristiano Ronaldo (39 de ani) câştigă 220 de milioane de dolari din salariul de la Al Nassr, la care se adaugă aproape 65 de milioane de dolari din activităţi extrafotbalistice, inclusiv deschiderea noului canal YouTube, care a depăşit un milion de urmăritori în primele nouăzeci de minute.

Starul argentinian ocupă locul doi în acest clasament, cu 135 de milioane de dolari. Are un salariu anual de 60 de milioane de dolari la Inter Miami, dar a câștigat 75 de milioane în afara terenului de joc.

Cum arată topul Forbes

Brazilianul Neymar Jr completează podiumul, cu venituri de 110 milioane de dolari. În ciuda faptului că a fost absent aproape tot sezonul trecut din cauza unei accidentări, atacantul are un contract de 80 de milioane de dolari anual la Al Hilal, la care se adaugă venituri de 30 de milioane din investiţiile şi sponsorizările sale.

Karim Benzema este al patrulea (104 milioane de dolari), în timp ce primul jucător dintr-un campionat european care a intrat în acest top este Kylian Mbappe. Potrivit Forbes, francezul a câştigat în total 90 de milioane de dolari în 2024, 70 de milioane din salariu şi 20 pentru activităţi în afara terenului de joc.

Brazilianul Vinicius Junior este al şaptelea cu venituri totale de 55 de milioane de dolari, 40 de milioane din salariu şi 15 milioane din alte activităţi. Erling Haaland este al şaselea (60 de milioane), Mohamed Salah ocupă locul opt (53 milioane), Sadio Mane este al nouălea (48 milioane), iar Kevin De Bruyne închide top 10 al celor mai bogaţi fotbalişti, cu 39 de milioane de dolari.