George Simion, președintele AUR, partidul pe care îl va reprezenta Gigi Becali pe lista de parlamentare, a dezvăluit cum l-a convins pe patronul de la FCSB să revină în viața politică și în ce fel contribuie finanțatorul roș-albaștrilor la AUR.

George Simion: ”Nu am luat niciodată bani de la domnul Becali!”

Simion a spus că l-a dorit în partidul său pe Gigi Becali datorită notorietății de care se bucură finațatorul de la FCSB și este de părere că latifundiarul din Pipera va obține multe voturi. Simion a mărturisit însă că Gigi Becali nu a contribuit financiar la AUR cel puțin până în acest moment.

Am zis că nu am luat niciodată bani de la domnul Becali. Nu. Până în acest moment, nu! Dacă o va face, o va face sub formă de împrumut, la notar, legal, cum trebuie.

E membru AUR, s-a înscris. Este foarte posibil să candideze pe un loc de parlamentar, să vedem, București, Ilfov sau în altă parte. Să vedem cum facem în momentul depunerii candidaturii. (...)

L-am luat pentru că mă interesează să luăm cât mai multe voturi. Cu siguranță, este o persoană populară, simpatizată de un număr important de români. Că va contribui financiar, foarte bine! Cât mai mulți oameni de afaceri, cât mai mulți oameni cu bani sper să o facă. (...)

Îmi sprijină candidatura. Cu siguranță, o să aibă o pondere electorală. El a candidat din partea USL-ului în 2012 și, la fel, a luat voturi multe. A fost un calcul politic. Mă bucur că a vrut. Prima oară când am vorbit cu dumnealui nu-și dorea o revenire în politică. M-a ajutat și el cu ce sfaturi a avut pentru că am vorbit în anii aceștia”, a spus George Simion, conform GSP.

A trecut darul de nuntă din partea lui Gigi Becali în declarația de avere

Totuși, politicianul și-a amintit de darul de nuntă primit din partea lui Gigi Becali, cele două tone de brânză pe care patronul roș-albaștrilor le-a trimis la petrecerea cu 20.000 de invitați, despre care Simion spune că le-a trimis în declarația de avere.

Da, cadou, dar de nuntă. L-am inclus în declarația de avere de la nuntă. Pe domnul Becali l-am invitat la nuntă și a zis că nu mai participă la nunți, la botezuri, la petreceri, că duce o viață, așa, mai de pustnic și că se va retrage la un moment dat la o mănăstire”, a mai spus politicianul pentru sursa citată.