România încearcă să deslușească un caz demn de Dosarele X: cum de a reușit un candidat independent, cu zero lei investiți în campanie (potrivit spuselor sale), fără apariții televizate și fără notorietate până duminică, să ajungă în turul II al alegerilor prezidențiale?
Cazul Călin Georgescu, votat de peste 2 milioane de români, e subiectul zilei în România. De aceea, asistăm la o veritabilă „avalanșă“ de păreri, cu precizarea că, până duminică trecută, niciun analist nu pomenea de acest candidat independent care a furnizat cea mai mare surpriză politică din istoria României de după 1989.
Văzând ce se întâmplă în jur, comentatorul Emil Grădinescu a identificat o cauză reală care a contribuit, nu doar la ascensiunea lui Călin Georgescu, dar și la decăderea societății românești.
„Este prostie multă în societatea românească și această prostie cumpără la greu. Cumpără opțiunea de a vota un anumit candidat care nu există, cumpără produse proaste, mâncare proastă, muzică proastă, multă prostie. Care provine din lipsă de educație. Sunt niște cifre concrete, există o lege a educației în România care nu se aplică și spune că minim 6% din produsul intern brut (PIB) trebuie alocat educației. În România se alocă 3.1-3.2%, atât. Suntem sub Uganda, fraților, sub Tanzania ca procent de educare pentru populație“, a spus Grădinescu.