Fanii Sport.ro au votat! Nationala de handbal feminin a obtinut cea mai mare performanta sportiva in 2015. SURPRIZA Cine o urmeaza

Fanii Sport.ro au votat! Nationala de handbal feminin a obtinut cea mai mare performanta sportiva in 2015. SURPRIZA Cine o urmeaza Stiri

CLICK AICI pentru a revedea cele 7 momente de aur pentru sportul romanesc in 2015.

Nationalele de handbal feminin, fotbal si rugby masculin, jucatorii de tenis Horia Tecau si Simona Halep, jucatoare de tenis de masa Eliza Samara si Steaua Bucuresti au fost performerii anului 2015.

Peste 10.000 de fani au votat in sondajul Sport.ro si au ales cea mai mare performanta in anul recent incheiat. Parcursul nationalei de handbal feminin la campionatul mondial din Danemarca a fost ales drept cea mai mare performanta sportiva a anului.

Fetele lui Ryde sunt urmate in clasament de Horia Tecau, romanul care a cucerit Wimbldonul si a ajuns numarul 1 la dublu alaturi de Rojer si de Steaua, echipa care a cucerit o tripla istorica in 2015, sub comanda lui Constantin Galca, castigand titlul, Cupa Romaniei si Cupa Ligii. Una dintre cele mai iubite sportive din Romania, Simona Halep, nu a prins podiumul, in mod surprinzator!

Iata mai jos povestea celui mai mare succes din sportul romanesc in 2015, scrisa de Adrian Costeiu si citeste AICI despre performantele romanilor in anul recent incheiat:

Cea mai buna echipa din Romania

Argint la Mondialul din 2005 si bronz la Europeanul din 2010. Nicio echipa din Romania nu se poate lauda cu un palmares la fel de bun precum nationala de handbal feminin. Insa in ultimii patru ani, luna decembrie a fost una trista pentru fetele noastre. Romania n-a urcat mai sus de locul 9 la turneele finale la care a participat, iar esecul parea sa fie unul sigur si in Danemarca, la Mondialul din 2015.

REZULTATELE ROMANIEI IN GRUPA

    Romania - Porto Rico 47-17
    Kazahstan - Romania 20-36
    Spania - Romania 26-18
    Romania - Norvegia 22-26
    Romania - Rusia 27-30

Infrangerile cu Spania, Norvegia si Rusia din grupe au scindat fanii, dar si specialistii, criticile fiind extrem de dure, din cauza jocului mediocru prestat in aceasta faza a competitiei. Iar cand in optimi adversarul era chiar campioana mondiala en-titre, Brazilia, fetele erau cu bagajele ca si facute pentru a se reintoarce devreme in tara.

Ceva s-a intamplat, insa, imediat dupa meciul cu Rusia. O mini-sedinta tinuta doar de jucatoare, o idee care face minuni in sporturile americane pentru echipele care nu au rezultate, a schimbat total perceptia fetelor privind turneul din decembrie. „Pentru cine jucam noi? Pentru noi!”, a devenit un slogan care ar trebui memorat de alti sportivi, iar „tricolorele” au intrat pe teren mai motivate decat oricand, cu o dorinta de a sterge cu buretele impresiile din meciurile trecute. O victorie neasteptata cu Brazilia a dat semnalul ca „se poate”. Urma un test si mai greu, cu Danemarca, tara gazda. A fost meciul care le-a descatusat pe fetele lui Tomas Ryde, omul care a privit calm, cu ochi de gheata, de pe banca performanta fetelor. Semifinala cu Norvegia avea un laitmotiv senzational: o revansa mult asteptata, dupa 15 ani in care nordicele ne-au batut la fiecare meci oficial. Dupa 60 de minute, scorul era egal, insa norvegiencele au fost mai puternice in prelungiri. Credeati ca visul s-a terminat aici? Nici gand! Dupa unul dintre cele bune meciuri din ultimii ani, Romania a cucerit medalia de bronz la Mondialul din Danemarca, invingand clar Polonia in finala mica, 31-23. A fost a treia medalie cucerita in ultimii 10 ani de nationala Romaniei, o medalie care deschide drumul spre o potentiala participare la Jocurile Olimpice, Romania urmand sa se bata pe doua „bilete” la Rio cu Danemarca, Muntenegru si Uruguay.


Faza superioara a Mondialului din Danemarca

Nimic nu ar fi fost, insa, posibil fara Cristina Neagu. Fara indoiala, Neagu se poate bate la titlul de „sportiva anului” cu Simona Halep, datorita performantelor sale fabuloase. Iar reusitele sale sunt cu atat mai speciale cu cat Neagu a fost aproape sa isi incheie cariera din cauza unor probleme la umarul drept, cel implicat in aruncarea fabuloasa, care au scos-o din circuit un an si jumatate.

In urma cu doi ani, Neagu declara ca nu isi doreste nimic altceva decat sa fie sanatoasa. Iar odata cu plenitudinea fortelor, interul lui Buducnost a facut un 2015 fabulos. Nu a pierdut niciun meci cu echipa de club, care a castigat Liga Campionilor, iar la Mondialul din Danemarca a castigat titlul de „cea mai buna jucatoare”, dar si de golghetera a turneului, cu 63 de goluri marcate in noua meciuri.

La 27 de ani, Neagu e, cu siguranta, din nou cea mai buna jucatoare a lumii, avand sanse majore sa isi treaca in palmares a doua Liga a Campionilor din cariera, dupa ce a pierdut primele doua finale, una cu Oltchim, cealalta cu Buducnost.
 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!