Flacara olimpica a ajuns la Bucuresti: "Este o mare mandrie pentru Romania" Va arde pe toata durata desfasurarii Festivalului Olimpic de la Brasov!

Flacara olimpica a ajuns la Bucuresti: Este o mare mandrie pentru Romania Va arde pe toata durata desfasurarii Festivalului Olimpic de la Brasov! Stiri

Flacara olimpica, unul dintre simbolurile Jocurilor Olimpice moderne, care va arde pe toata perioada desfasurarii Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), editia Brasov - 2013, a sosit, duminica, la Bucuresti, direct de pe Stadionul Panathenaic din Atena.

Flacara a ajuns la Bucuresti intr-o lampa speciala, la bordul unei aeronave Olympic, purtata de presedintele COSR, Octavian Morariu. Din delegatia care a adus flacara la Bucuresti au mai facut parte ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, si primarul orasului Brasov, George Scripcaru. Delegatia a fost intampinata la aeroport de un Comitet de Primire din care au facut parte campioanele olimpice Violeta Beclea-Szekely si Laura Badea.

Octavian Morariu a prezentat flacara olimpica in cadrul unei festivitati organizate la Salonul Oficial al aeroportului Henri Conda.

"Este o foarte mare onoare si mandrie sa aducem flacara olimpica in Romania. De altfel este pentru prima oara cand flacara olimpica se aprinde pentru Romania. Trebuie sa fim constienti ca avem foarte mult de munca, deoarece trebuie sa ne ridicam la inaltimea asteptarilor, avand in vedere ca peste doua saptamani incepe Festivalul Olimpic al Tineretului European", a spus Morariu.

Flacara va aprinde torta olimpica a FOTE care, timp de o saptamana, pana la 9 februarie, va fi expusa intr-un loc special amenajat pe esplanada din fata sediului COSR.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!