Gabor Mate, la Ateneul Român, cu ocazia lansării cărții „Minți împrăștiate”. Evenimentul poate fi urmărit live pe VOYO

Gabor Mate ateneul roman Voyo Stiri Gabor Mate / Foto: Getty
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 18 Septembrie 2024, 17:49
Data actualizarii: Miercuri 18 Septembrie 2024, 18:00

Cunoscutul medic, Gabor Maté, personalitate de calibru mondial, se întâlnește cu cititorii români și lansează cartea Minți împrăștiate, la Ateneul Român, miercuri, 18 septembrie 2024, de la ora 18.00.  

Lansarea poate fi urmărită aici LIVE pe VOYO! 

Recunoscut ca autoritate medicală, preocupată de sănătatea fizică și psihică a semenilor și de combaterea și limitarea cazurilor ce țin de stres, tulburare de hiperactivitate și deficit de atenție, dependențe, Gabor Maté, medic canadian de origine maghiară, face periodic turnee în Europa și America de Nord, în care își prezintă cărțile și dialoghează cu cititorii.

El a reușit să-și transforme volumele în bestsellere, întâlnirile cu cititorii fiind un real prilej de a vorbi, cu grijă și compasiune, despre cazurile concrete de dependență, stres și traume.

Lansarea de carte de la Ateneul Român este organizată de Curtea Veche Publishing, editură care publică volumele lui Gabor Maté care au succes mondial: Când corpul spune

NU, Ține-ți copiii aproape, Minți împrăștiate.

Volumul Minți împrăștiate a apărut vara aceasta la Curtea Veche, în traducerea realizată de Cristina Ștefan. Minți împrăștiate examinează cauzele apariției tulburării de deficit de atenție (ADD) și prezintă modalități de gestionare și de ameliorare a acesteia, aducând speranță tuturor celor afectați de ADD, precum și apropiaților lor.

Gabor Maté a declarat, legat de lansarea de carte de la București și de la Ateneul Român: „Începutul copilăriei modelează o relație a copiilor, vizibilă de-a lungul întregii vieți, cu ei înșiși, cu alte persoane și cu lumea. Această relație a copiilor cu cei din jur le susține, în mod semnificativ, sănătatea pe termen lung, sau, în cazul în care condițiile nu sunt corecte, pune bazele unei boli viitoare, a minții și a corpului. Nevoile esențiale ale copilăriei sunt adesea greu de înțeles, chiar și cu părinți iubitori; mulți copii suferă de probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea, tulburarea atenției, depresia, stima de sine scăzută. Cu înțelegerea potrivită, acestea pot fi prevenite și vindecate. Sunt bucuros să mă întâlnesc cu cititorii români la Ateneu și să discutăm împreună despre problemele de sănătate mintală, care apar la copiii noștri, în familiile noastre. Sper ca acest dialog, împreună cu cărțile pe care le scriu, să-i ajute pe oameni să trăiască mai bine și mai frumosˮ.

Întâlnirea lui Gabor Mate cu publicul din România se va transmite în direct pe VOYO, moderatoare fiind Paula Herlo, cunoscuta jurnalistă din cadrul a emisiunii România, te iubesc!. Dialogul se va purta în limba engleză.

După conferința - dialog de la Ateneul Român, va urma o sesiune de autografe în foaierul Ateneului Român, în care Gabor Maté se va întâlni cu cititorii cărților sale, apărute la Curtea Veche Publishing.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!