Becali, care candidează la alegerile parlamentare pe listele AUR, susține că această mișcare face parte dintr-o strategie mai amplă a PSD.

Conform declarațiilor sale, social-democrații ar urmări să repete scenariul din anul 2000, când Ion Iliescu a câștigat alegerile prezidențiale în fața lui Corneliu Vadim Tudor, prezentat atunci ca un candidat extremist. "Păi le e frică de Ciucă și, atunci, ca nu cumva să intre Ciucă, că-l bate în turul 2, vor vot pe Simion și să-l scoată extremist: că e cu rușii, că e extremist. Ca cu Vadim Tudor, atunci. Asta vor să repete ei, ce a făcut Iliescu cu Vadim Tudor", a explicat Becali pentru reporterul PRO TV.

Becali: E „o înțelegere politică” obișnuită

Patronul FCSB a spus despre solicitarea lui Hrebenciuc că o "înțelegere politică" obișnuită. "Eu trebuia să fac ce depinde de mine, adică să-l susțin pe Simion, dar ce mi-a spus mie Viorel oricum făceam. Noi facem ce putem, adică campanie. Nu e o înțelegere. Aia e... o discuție în politică", a declarat Becali.

Gigi Becali despre relația sa cu Viorel Hrebenciuc

În ceea ce privește relația sa cu Viorel Hrebenciuc, Becali a ținut să precizeze că există o legătură de prietenie între ei, subliniind că fostul lider PSD îi cunoaște foarte bine orientarea politică. "Eu vorbesc cu Hrebenciuc mereu, nu că m-a sunat pentru... Nu e un om străin care m-a sunat, m-a sunat un prieten, vorbeam cu un prieten. Păi el nu mă cunoaște pe mine, Hrebenciuc, că sunt împotriva PSD-ului? Mă știe de ani de zile. El nu mă știe că-s naționalist, și sunt om de dreapta, că n-am treabă cu PSD-ul? El știe asta, știe părerea mea despre PSD", a mai spus Becali.