IM-PO-SI-BIL? CIOARA inteligenta are mai multa minte decat un caine! Testul asta o sa te lase cu gura cascata: VIDEO

Cimpanzeii si delfinii sunt cele mai inteligente vietuitoare din lume. La sunt si ciorile, niste pasari cu o gandire extraordinara si un comportament incredibil.

Ciorile sunt cele mai inteligente pasari din lume. Pasarile de prada sau chiar bufnitele nu au nicio sansa in fata lor. Nici pasarile rapitoare nu au o gandire atat de limpede precum ciorile. Aceste pasari reusesc sa foloseasca trei unelte diferite pentru a ajunge la hrata.

O echipa de ornitologi a Universitatii Auckland din Noua Zeelanda a studiat comportamendul ciorilor din specia Corvus moneduloides. Aceste pasari folosesc o gama larga de unelte pentru a-si procura hrana. Mai mult, ele au capacitatea de a-si fauri propriile unelte, adaptate fiecarui tip de operatiune.

Singura vietuitoare care are proportia creier-volum corporal mai mare decat a ciorii, este insasi omul!
O serie de teste de inteligenta efectuate pe caini, pisici, porci si ciori au scos la iveala un amanunt incredibil. Ciorilesunt cele mai inteligente fapturi de pe planeta dupa oameni, la egalitate cu cimpanzeii si delfinii!

Pe langa asta, carnea de cioara este comestibila si chiar mult mai sanatoasa decat carnea de porc. Aceste pasari se imperecheaza pe viata cu un singur partener. Ele nu isi cauta pe altcineva decat daca partenerul a fost ucis sau captura.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!