Jay-Z, pe urmele lui Ed Sheeran? Rapperul e chemat să investească la un club uriaș

Jay-Z Ed Sheeran Premier League Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 16 Septembrie 2024, 09:20
Data actualizarii: Luni 16 Septembrie 2024, 09:58

Jay-Z, celebrul rapper american, poate fi implicat în cumpărarea unui club din Premier League.

Cântărețul, care a avut multe probleme cu legea în SUA, în special din cauza afacerilor pe care le gestionează, vrea să investească în fotbal și în urmă cu nu foarte mult timp era decis să cumpere Tottenham. În momentul de față însă, este vorba de alt club, dar tot din Anglia, de Everton.

Jay-Z, chemat să investească la Everton

John Textor, patronul lui Lyon, se interesează de cumpărarea pachetului majoritar al clubului Everton, iar în acest sens vrea să atragă anumiți oameni potenți financiari în club, lângă el, dacă va reuși, până la urmă, să pună mâna pe pachetul majoritar. Printre cei la care s-a gândit este Jay-Z, care are o avere colosală, de peste 2.5 miliarde de dolari, iar el ar putea ajuta ca Everton să iasă din pasa foarte proastă în care se află din punct de vedere financiar.

O altă problemă a afacerii este că John Textor se mai implică la un club din Anglia, la Crystal Palace, iar dacă vrea să cumpere pachetul majoritar de la Everton trebuie să cedeze cele 45 de procente pe care le deține în cadrul clubului Crystal Palace.

Jay-Z era interesat să cumpere Tottenham, dar mutarea a picat

În urmă cu mai mult timp, un apropiat al rapperului a vorbit în presa din Anglia despre intențiile lui Jay-Z, a cărui avere se ridică, așadar, la peste 2.5 miliarde de dolari, cu privire la achiziția clubului Tottenham. Din informațiile furnizate de omul de încredere al cântărețului în urmă cu un an, în cazul în care Joe Lewis va cere un preț corect, atunci Jay-Z va plăti și va deveni noul acționar majoritar al clubului londonez.

Afacerea nu s-a parafact, însă cântărețul poate ajuta financiar Everton. Cu afaceri în domeniul imobiliar, cu băuturi alcoolice şi în domeniul muzicii, Jay-Z a fost primul rapper care a devenit miliardar, în 2019.

Starul american al muzicii rap, prezent în industria muzicală din 1996, "a strâns o avere totală de un miliard de dolari, devenind astfel unul dintre puţinii miliardari din lumea divertismentului şi primul din peisajul muzicii rap", explica revista Forbes în urmă cu trei ani.

Avere de peste 2.5 miliarde de dolari pentru Jay-Z

După copilăria petrecută într-un cartier de locuinţe sociale din Brooklyn, New York, Jay-Z, care a vândut droguri în tinereţe, este considerat acum un demn reprezentant al aşa-numitului ''success story'' american, respectat în lumea afacerilor newyorkeze şi având legături de prietenie cu Barack Obama.

Acţiunile deţinute la companiile care produc şampanie Armand de Brignac şi propriul brand de coniac, D'Ussé, i-au adus lui Shawn Carter, numele real al rapperului, între 220 şi 100 de milioane de dolari în 2019.

Portofoliul muzical al rapperului reprezenta 75 de milioane de dolari din averea sa, comparativ cu cele 100 de milioane provenite din serviciului său de streaming, Tidal.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!