Judecătoria Sectorului 3 a respins cererea acestuia de revizuire a condamnării la 3 ani de închisoare pentru complicitate la lipsire de libertate, păstrând astfel mandatul european de arestare pe numele său.

Mario Iorgulescu rămâne pe lista persoanelor urmărite internațional, potrivit publicației Libertatea.

Această decizie vine după ce Iorgulescu a reușit anterior să obțină anularea condamnării în dosarul accidentului rutier în care a ucis o persoană.

Însă în cazul acestui dosar, în care a fost acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal, instanța nu i-a oferit același rezultat favorabil. Decizia de luni, 7 octombrie, poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Condamnat pentru lipsire de libertate

În anul 2021, Mario Iorgulescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru complicitate la lipsire de libertate. Acesta l-a atras pe Dragoș V., o cunoștință, într-un apartament, sub pretextul de a-i înapoia o datorie de 500 de euro. 

Odată ajuns acolo, Dragoș V. a fost agresat fizic de Franco Pascu, un alt inculpat din acest dosar. Bărbatul a fost lovit și filmat în timp ce era bătut, incidentul fiind unul care a stârnit indignare la acea vreme.

Cererea de revizuire, respinsă de instanță

Judecătoria Sectorului 3 a respins ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de Mario Iorgulescu și Franco Pascu, care sperau să scape de condamnările primite.

Decizia judecătorilor a fost clară: „În baza art. 459 alin. 5 C.p.p., respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuentul condamnat Iorgulescu Gino Mario (…) împotriva sentinţei penale nr. 944/20.12.2018.”

De asemenea, cei doi au fost obligați să plătească câte 100 de lei fiecare pentru cheltuielile judiciare, iar decizia pronunțată poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.