Mutu risca sa NU mai joace pana in 2012! Cum este amenintat in Italia!

Mutu risca sa NU mai joace pana in 2012! Cum este amenintat in Italia! Stiri

Presedintele consiliului regional din Florenta al Comitetului Olimpic Italian (CONI), Eugenio Giani, a declarat, vineri, referitor la conflictul aparut intre Fiorentina si atacantul Adrian Mutu, ca este momentul sa "se incheie aceasta pagina trista si prea lunga din istoria clubului".


"Clubul Fiorentina, in mod corect, a incercat sa-si apere pana la capat un jucator care ii apartine, incercand sa-i ofere mai multe posibilitati romanului, care nu este un jucator oarecare. Mutu, insa, nu a stiut sa inteleaga anumite semnale, profitand mai intai de unele facilitati, chiar si in viata particulara, si apoi exagerand, tinand cont de faptul ca acum vrea sa fie singurul care isi decide viitorul. Fiorentina, care, in opinia mea, dupa incheierea colaborarii cu Prandelli, ar fi trebuit sa faca modificari majore in lot in sezonul trecut, i-a oferit lui Mutu sansa de a cuceri din nou fanii, mai ales ca urmare a absentei lui Jovetici. Acum, insa, este momentul sa se incheie o pagina trista si prea lunga din istoria clubului si clubul trebuie sa dea semne clare de consolidare a echipei, luand masurile adecvate cu un jucator care inca este legitimat la club. Mutu a facut tot ce se putea in ultima perioada pentru a putea pleca gratis, astfel ca daca ar fi sa decid eu, l-as exclude din echipa si nu i-as mai permite sa joace pana la finalul contractului sau cu Fiorentina", a declarat Eugenio Giani, citat de site-ul calciomercato.com.

Clubul Fiorentina a anuntat, vineri, pe site-ul oficial, excluderea jucatorului Adrian Mutu de la antrenamentele si pregatirea echipei, deoarece acesta a incalcat obligatiile contractuale. "Societatea ACF Fiorentina anunta ca a dispus, in conformitate cu punctele 10 si 11 din articolul 11 al Acordului Colectiv, excluderea imediata a fotbalistului Adrian Mutu de la antrenamente si de la pregatire, deoarece a incalcat grav obligatiile contractuale si a adus daune economice importante clubului, mai intai spunand ca a rupt definitiv raportul cu ACF Fiorentina, iar apoi s-a prezentat la antrenament. ACF Fiorentina va lua masuri legale impotriva jucatorului pentru a sustine respectul fata de tricoul viola, fata de echipa, suporteri si societate", se arata in comunicatul gruparii toscane.

Mutu s-a prezentat, vineri dimineata, la antrenamentele echipei toscane.
Miercuri, site-ul oficial al clubului AC Fiorentina a anuntat, intr-un comunicat, ca atacantul roman Adrian Mutu a parasit antrenamentul fara sa ofere vreo explicatie si ca, urmare a comportamentului sau din ultima perioada, gruparea va deschide actiuni in plan sportiv si civil. Fostul impresar Ioan Becali a declarat ulterior ca Mutu a parasit antrenamentul de miercuri dupa-amiaza al Fiorentinei dupa ce a aflat ca gruparea viola nu ii permite sa se transfere la o alta echipa din Italia liber de contract.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!