Nadal a reusit una dintre cele mai mari performante din istoria tenisului: 81 de meciuri castigate la rand pe zgura! Vezi cine l-a batut pana la urma

Nadal a reusit una dintre cele mai mari performante din istoria tenisului: 81 de meciuri castigate la rand pe zgura! Vezi cine l-a batut pana la urma Stiri

Istoria ne-a aratat ca nu exista oameni invincibili insa pentru o perioada, oamenii pot trai ca niste zei! Citeste despre cele mai impresionante perioade de invincibilitate!

Imaginati-va ca sunteti pe terenul de tenis si trebuie sa reusiti as dupa as, la rand, de 81 de ori, in fata celui mai bun jucator de tenis din istorie. 

Vorbim despre campionii care au reusit mai mult decat sa castige un meci sau sa cucereasca un titlu. Vorbim despre campionii care si-au impus dominatia in asa fel incat nepotii si stranepotii adversarilor lor vor auzi povesti despre ei.

Oameni care au fost, pentru o perioada, invincibili, asemenea zeilor coborati din muntele Olimp pentru a ne arata noua, muritorilor, ce inseamna conditia umana si cum poate fi ea depasita prin sport.

TENIS – Rafael Nadal si cele 81 de meciuri castigate consecutiv pe zgura
 

Nu a existat niciodata in istoria sportului, de orice fel, un moment in care intreaga lume sa fie socata de faptul ca numarul 1 mondial a reusit sa il bata pe numarul 2 mondial, asa cum s-a intamplat la meciul din 2007 dintre Roger Federer si Rafael Nadal!

Seria de 81 de meciuri castigate la rand pe zgura, cea mai putin rapida suprafata de tenis, a fost intrerupta de nimeni altul decat de unul dintre cei mai mari tenismeni din istorie, Roger Federer.

 

<-- Topul celor mai lungi serii de invincibilitate pe zgura: locul 6, Ilie Nastase!

Elvetianul pierduse precedentele 5 confruntari cu Nadal, pe zgura, si venea la doar o saptamana dupa ce isi concediase antrenorul pentru ca nu se mai simtea sigur pe el, desi era numarul 1 mondial. De partea cealalta, Nadal avea 13 turnee castigate la rand pe zgura, si 2 ani de invincibilitate pe aceasta suprafata. Totul a fost insa in zadar, Federer jucand perfect incepand cu al doilea set si reusind una dintre cele mai mari surprize in istoria confruntarilor dintre cei doi, o partida in care stresul a urcat la cote maxime.


Totusi, seria de 81 de victorii a lui Nadal ramane in istorie si este considerata una dintre cele mai importante realizari in acest sport, intrecand cu 16 meciuri seria de invincibilitate obtinuta de rivalul sau, Roger Federer, pe iarba. Totusi, zgura il iubeste pe Nadal. Acesta a reusit sa castige turneul de la Monte Carlo de 6 ori la rand, devenind singurul om care a reusit acest lucru in era moderna a tenisului.



Alte performante incredibile in tenis:

- Rod Laver, 1962 si 1969: a reusit 2 Grand Slamuri (castigarea tuturor turneelor de Grand Slam intr-un an)
- Bjorn Borg 1978-1980: a castigat atat French Open cat si Wimbledon, in 3 ani consecutivi
- Pete Sampras 1993-1998: 6 ani consecutivi in care a fost numarul 1 mondial
- Roger Federer: cele 17 titluri de Grand Slam castigate

Si tu poti fi invincibil sau castigator impotriva transpiratiei cauzate de stres, zi de zi cu noul deodorant NIVEA Deo Stress Protect

Finala cu Federer:
 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!