National Arena are interzis in Liga, Cluj Arena e amenintata cu demolarea! Afla motivele:

National Arena are interzis in Liga, Cluj Arena e amenintata cu demolarea! Afla motivele: Stiri

Avem stadioane si n-avem voie sa jucam pe ele! La Cluj, un scandal imens e pe cale sa demoleze noul stadion!

Un grup de arhitecti clujeni au depus dosarul de autorizare a stadionului Cluj Arena la Curtea Europeana a Dreputrilor Omului de la Strasbourg. Avocatul Calin Stegaroiu a declarat pentru Libertatea  ca in cererea adresata magistratilor europeni se arata faptul ca, in tara, petentilor li s-a respins dreptul la judecata, in contradictie cu legile europene si romanesti.

 

Arhitectii au contestat autorizatia de constructie semnata de fostul primar Emil Boc, la data de 7 ianuarie 2009, indicand instantei mai multe pretinse incalcari ale legilor de reglementare a disciplinei in constructii.

Unul dintre cele mai importante puncte contestate de arhitecti se leaga de numarul locurilor de parcare amenajate pentru stadion, care conform normelor locale in vigoare ar fi trebuit sa ajunga la 6.000 (un loc de parcare la 5 persoane, pentru un stadion de 30.000 de locuri).

In documentatia initiala pentru autorizare, la stadion figurau doar 155 de locuri de parcare. Prin documente ulterioare, numarul acestora se ridica, pe hartie, la circa 1.000. Azi, autoritatile locale si judetene sustin ca detin aproape 2.000 de locuri de parcare, dar se bazeaza pe alte locatii din apropiere, conditionate de lipsa activitatilor sportive la salile cu teren acoperit, la aceleasi date cu stadionul.

"CEDO ar putea cere rejudecarea dosarului si este posibil sa se ajunga la anularea autorizatiei de constructie, cu posibila finalitate, inclusiv demolarea arenei sau reautorizarea constructiei", sustine avocatul Calin Stegaroiu pentru Libertatea.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!