Nationala de tineret a ratat calificarea la CM de handbal din Grecia

Nationala de tineret a ratat calificarea la CM de handbal din Grecia Stiri

Nationala de handbal masculin tineret a Romaniei a ratat, duminica, la Angleur, calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din Grecia, desi a invins in ultimul meci din grupa reprezentativa Poloniei, scor 35-34 (16-20).

Tricolorii au incheiat grupa a VII-a de calificare, din Belgia, cu un bilant de doua victorii si o infrangere. Romania a invins Belgia, cu scorul de 26-18, apoi a cedat in fata Ungariei, cu 28-35, revenind in ultima zi la succes, in fata Poloniei, cu 35-34.

Romania a fost nevoita sa astepte si ultimul meci din grupa, intre Belgia si Ungaria, un succes al gazdelor garantand calificarea tricolorilor. Ungaria a invins insa, scor 28-24, si cu 5 puncte, dar golaveraj superior Romaniei, s-a calificat la turneul final al Campionatului Mondial, de pe prima pozitie a clasamentului, singura calificanta. Echipa Romaniei a incheiat pe locul doi.

Campionatul Mondial din Grecia se va desfasura intre 17-31 iulie, iar din Europa sunt deja calificate echipa natiunii organizatoare, campioana europeana de tineret din 2010, Danemarca, si vicecampioana aceleiasi competitii, Portugalia. Pentru celelalte opt locuri alocate continentului nostru la turneul final se bat 31 de echipe in preliminarii, in opt grupe, doar prima clasata obtinand calificarea.

Sursa: Mediafax
 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!