Norient Express, trenul de lux din Norvegia care va face mai mult decât CFR-ul până la destinație

Norient Express calatorie cu trenul Norvegia Orient Express tren de lux Stiri Foto - @norientexpress (Instagram)
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Septembrie 2024, 13:33
Data actualizarii: Marti 24 Septembrie 2024, 13:36

Linia turistică de lux ar trebui să fie lansată la finalul anului 2025, ca un concurent al mai celebrului Orient Express. 

Orient Express a fost cea mai celebră linie de tren din lume, funcționând în mod regulat din 1883 până în 2009.

Orient Express-ul trecea prin Gara de Nord din București

Garnitura făcea legătura între Paris și Istanbul, via Munchen - Viena - Budapesta - București, iar rutele alternative circulau pe traseele Londra - Paris - Lausanne - Milano - Veneția - Belgrad - Atena și Paris - Zurich - Innsbrick - Viena - Budapesta - Belgrad - Atena.

  • Foto - @norientexpress (Instagram)

Cu vagoane de dormit și condiții mult peste medie, acesta era folosit de multe ori în scop turistic de persoanele avute ale Europei, în drum spre destinații din Asia de Est și de Sud-Est sau Orientul Mijlociu, iar drumul de la Paris la Istanbul dura doar două zile și 20 de ore. O variantă modernă a călătoriei, care se numește Nostalgie Istanbul Orient Express și care durează cinci zile, și a fost redeschisă în 2022, după ce Accor a cumpărat drepturile de marcă de la Societe nationale des chemins de fer francais (SNCF).

Norient Express ar urma să fie lansată în toamna anului 2025

Acum, afaceristul Oivind Lindoe, ajutat de Ministerul Comerțului și al Industriei, de care aparține turismul din Norvegia, în colaborare cu Norwegian Railway Directorate, a pus la cale un plan ambițios de atragere a turiștilor străini. Lansarea Norient Express este programată pentru toamna anului 2025 și să lege orașele Bergen și Trondheim

Traseul de 630 km se parcurge în mod normal în aproximativ 10 ore, dar călătoria cu trenul de lux se va întinde pe parcursul a șase zile, în care se va face un ocol de 490 km până în capitala Oslo. Călătoria ar urma să ofere cele mai înalte standarde de cazare imaginabile pe căile ferate, dar și opriri în parcuri naturale, petreceri în aer liber pentru vizionarea Aurorei Boreale sau vizite la muzee, teatre, locații istorice sau chiar evenimente sportive. Călătorii vor putea achiziționa bilete inclusiv la meciurilor de fotbal sau de handbal, precum cele ale lui Rosenborg Trondheim, Brann Bergen, Kolstad Handball sau Storhamar HE. 

Foto - norientexpress (Instagram), Getty Images

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!