Nume uriașe din Formula 1, desecretizate în dosarul de trafic sexual al lui Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein a fost finanțator american, acuzat de abuz sexual și trafic de minori.
Epstein, devenit miliardar, a fost acuzat că împreună cu mai mulți asociați, ademenea minore în locuința din Palm Beach, Florida, pe care le abuza sexual. Ulterior, s-a scris că americanul oferea astfel de servicii sexuale apropiaților săi, în cadrul unor petreceri pe care le organiza.
Jeffrey Epstein a fost condamnat la 18 luni de închisoare în 2008, după ce a pledat vinovat acuzațiilor că a solicitat servicii ale unor prostituate. Sentința i-a fost redusă la 13 luni, cu un an de supraveghere judiciară, însă pe 6 iulie 2019 a fost arestat pentru trafic de minori, în New York și Florida, acuzațiile fiind pentru perioada 2002 - 2005, riscând să fie condamnat la 45 de ani de închisoare.
Pe 25 iulie a fost găsit rănit în închisoare, cu răni în jurul gâtului, iar pe 10 august a fost găsit mort în celula din închisoarea din New York, unde s-ar fi sinucis. Deși cazul a fost „acoperit” o bună perioadă de timp, o judecătoare din New York a început să publice numele contactelor, cunoștințelor, rudelor, presupuselor victime dar și ai complicilor lui Jeffrey Epstein.
Nume mari din sport apar pe lista desecretizată legată de cazul Epstein
Printre sutele de identități care se află pe listele respective, există nume extrem de cunoscute precum Bill Clinton, fost președinte al SUA, Donald Trump, care a fost prieten apropiat de Epstein, Prințul Andrew, dar și Michael Jackson și David Copperfield.
Pe listă apar și personalități importante din lumea sportului, în special din Formula 1. Bernie Ecclestone, fostul șef F1, se află pe listă, alături de Flaviio Briatore și Lawrence Stroll, dar și doi foști piloți, Jacques Villeneuve și Eddie Irvine, scrie gpblog.com.
Conform The Guardian, numele de pe listă nu reprezintă suspecți imediați sau nu au fost cercetați până acum, asta și în contextul în care acolo sunt menționate și numele jurnaliștilor care au lucrat la caz, dar și cele ale presupuselor victime.
Desecretizarea a venit în urma procesului deschis de ziarul ameriican Miami Herald în urmă cu cinci an, pentru a se asigura că documentele sunt scoase la iveală, astfel încât să se poată face și anchete jurnalistice în acest sens.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News