David Popovici (20 de ani) își conduce „bijuteria“, încă din vara anului trecut, dar mașina sa de lux, un Porsche Spyder, a devenit subiect de analiză și de dezbatere în spațiul public abia acum, în acest început de an.

Iar asta pentru că înotătorul de la CS Dinamo a avut sinceritatea de a povesti, în cadrul unui podcast, că a reușit să achiziționeze „mașina visurilor sale“. De aici, s-a declanșat un „tsunami“ al reacțiilor, mai ales în mediul online. Ceea ce arată, încă o dată, latura întunecată a rețelelor de socializare, unde orice opinie, corectă sau proastă, poate deveni virală. 

Revenind la David Popovici și la opțiunea sa de a-și cheltui banii munciți, prin achiziționarea unei mașini de lux, ca de obicei, povestea are și niște detalii mai puțin cunoscute. Ce a relatat Constantin Aur (61 de ani), cunoscut drep Titi Aur în spațiul public, demonstrează maturitatea lui David, pus la zid acum, pe motiv că ar fi făcut o achiziție inutilă, cum consideră unii. 

În dialog cu Digi 24, Titi Aur, pilot de raliuri care deține și o școală de conducere defensivă și pilotaj, a povestit că Popovici a fost instruit la academia sa, înainte de a-și cumpăra un Porsche Spyder.

David este un tânăr excepțional și este și foarte, foarte calculat în tot ce face în viață. Faptul că e îndrăgostit de o mașină, că iubește un automobil, ar trebui să înțeleagă oricine acest lucru dar, din păcate, sunt și unii care nu înțeleg că poți să iubești automobilismul în orice formă, nu neapărat automobilismul sportiv, să-ți placă o mașină, sau să conduci o mașină care este și sigură, și frumoasă. Și David este un tânăr care merită acest lucru“, și-a început Titi Aur discursul, la Digi 24.

„David e un tânăr responsabil“

Mai departe, Titi Aur a explicat ce a învățat David Popovici în cadrul academiei sale.

A venit acum două luni, trei luni, nu mai știu exact, a făcut împreună cu niște colegi cursul de conducere defensivă. Asta arată din nou cât de conștient este. Înainte de a de a se urca la volanul unui bolid a vrut să înțeleagă cum se conduc mașinile în siguranță. Atenție, nu cursul de conducere sportivă, nu de pilotaj, ci cel de conducere defensivă. Conducere defensivă sau «defensiv» înseamnă să te aperi. La modul general, vorbind despre termen. Când mergi pe stradă trebuie să te aperi de două lucruri. Unu, să nu greșești tu, deci să știi ce să faci ca să nu te pui singuri în pericol, și trebuie să înțelegem că foarte mulți dintre noi ne punem în pericol făcând manevre greșite, intenționat sau nu, din neștiință. Și doi, să te aperi de ce greșesc ceilalți. Adică, pentru a ajunge în siguranță undeva trebuie să nu greșești, dar și să te aperi. Și asta se face la cursul de conducere defensivă. Se învață tot felul de proceduri prin care stăpânești mașina, faci manevre care sunt și legale, dar și în interiorul conducerii defensive“, a detaliat Titi Aur.

Acesta a explicat de ce David Popovici a fost inspirat, dar și responsabil, când a ținut să aibă o pregătire specifică pentru a conduce o mașină puternică.

Totul e să înțelegi ce conduci. Și David este unul dintre tinerii responsabili. Din fericire, sunt din ce în ce mai mulți care vin către cursurile de conducere defensivă. Dar el este unul dintre cei responsabili care a preferat întâi să învețe anumite lucruri, și abia pe urmă să se urce la volanul unui bolid, ceea ce înseamnă că este cerebral, ceea ce înseamnă că înțelege multe lucruri, și nu este doar un tânăr teribilist care și-a băgat banii într-o mașină scumpă să facă nebunii. Pentru orice mașină este necesară pregătirea, dar cu atât mai mult când ai o mașină puternică care, vrând-nevrând, te îmbie la viteză, îți dă senzația de siguranță, nu îți de senzația de viteză. Într-o mașină, dacă ne imaginăm într-un Aro, într-un Oltcit, într-o Dacie 1300, la 80, 90, la 100 km/h credeai că-ți iei zborul. Într-o mașină modernă, la 130, la 140 km/h ai senzația că stai, dacă ești pe autostradă, cu atât mai mult“, a spus Titi Aur.