PRO TV se implică activ în combaterea pirateriei online. Împotriva site-urilor și conturilor de social media care preiau ilegal meciul LASK Linz – FCSB vor fi depuse plângeri civile sau penale

Pro TV FCSB LASK Linz Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 22 August 2024, 19:04
Data actualizarii: Joi 22 August 2024, 19:04

Meciul LASK Linz – FCSB, manșa întâi din play-off-ul Europa League, este transmis astăzi, de la ora 20.00, în EXCLUSIVITATE pe VOYO. Stream-urile ilegale care preiau partida vor fi monitorizate și raportate în timp real și ulterior către autoritățile competente. Conform legilor din România, pirateria este o infracțiune și atrage răspunderea penală.

Compania PRO TV SRL, în calitate de deținător exclusiv al drepturilor de difuzare a meciului LASK Linz –FCSB și având în vedere necesitatea respectării prevederilor legislației drepturilor de autor, importanța deosebită a acestui meci pentru fotbalul din România, dar și situațiile înregistrate în mediul online la precedentele meciuri difuzate exclusiv pe VOYO, a decis să monitorizeze activ toate site-urile si conturile de social media care preiau ilegal partida și să întreprindă împotriva acestora toate măsurile legale necesare pentru protejarea drepturilor deținute.

Precedentul caz Sparta Praga – FCSB

Acum mai bine de două săptămâni, în turul trei preliminar Champions League, partida Sparta Praga - FCSB, difuzată exclusiv pe VOYO, a fost piratată și distribuită pe cateva stream-uri ilegale pe social media. Situația ne-a fost semnalată de mai mulți utilizatori și telespectatori, care au sesizat preluarea ilegală a acestui conținut. Lucrurile trebuie spuse clar: acesta este un furt, care privează deținătorul legal al drepturilor de transmisie pe teritoriul României, achiziționate cu o sumă considerabilă, de valorificarea corespunzătoare a acestora. Compania PRO TV nu va mai accepta astfel de situații, fără a lua toate măsurile permise de lege.

Pirateria afectează, până la urmă, echipele susținute de suporteri și sportul, în general

Sportul unește oamenii, dar e important să știm că pirateria afectează negativ echipele, sportivii și calitatea transmisiunilor. Vizionarea stream-urilor neoficiale poate părea inofensivă, dar dăunează întregii comunități sportive. Optând pentru canale legale, contribuim direct la dezvoltarea sportului, susținem performanța jucătorilor noștri preferați și ne asigurăm că experiența noastră este una de calitate superioară. De aceea este necesar ca suporterii să fie responsabili și să respecte regulile jocului pentru a sprijini progresul și integritatea sportului. Dedicarea lor în alegerea surselor legale pentru a se bucura în mod autentic de pasiunea comună pentru sport este, astfel, respectată.

În plus, piratarea conținutului diminuează și capacitatea deținătorului legal al drepturilor de transmisie de valorificarea comercială a acestora și, implicit, de resurse financiare pentru achiziționarea unor meciuri viitoare ale echipelor preferate. Lupta împotriva pirateriei este, în cele din urmă, o măsură individuală de implicare socială.

Cum este în alte țări – exemplul Italia

În Italia Lega Serie A a decis să combată pirateria în diferite moduri: accelerarea timpilor de blocare a IPTV de către ISP și Hosting; lansarea unei campanii de conștientizare a problemei direct către fani și cetățeni; o solicitare adresată autorităților de a prevedea sancțiuni mai stricte celor care provoacă daune nu numai sportului, ci întregii economii italiene.

Pe plan internațional, Lega Serie A este implicată activ, alături de cele mai importante federații internaționale și ligi europene majore, în lupta împotriva platformelor ilegale care piratează conținutul sportiv și de divertisment.

Concret, ce măsuri vor fi întreprinse de către PRO TV

În vederea formulării unor plângeri penale documentate, se vor realiza monitorizări ale difuzării pe toate site-urile sau conturile de social media în care va apărea un stream ilegal cu transmisia în direct a meciului LASK Linz – FCSB. Pentru absolut toate canalele identificate în situația de mai sus se vor depune plângeri penale la autoritățile competente și se vor întreprinde toate măsurile permise de lege pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

Înainte de meci, dar și în timpul meciului pe paginile noastre de social media, dar și în comentarii la potențialele stream-uri ilegale se vor posta mesaje de avertisment cu următorul conținut

Societatea PRO TV S.R.L. acționând în calitate de deținător exclusiv al drepturilor de radiodifuzare și comunicare publică a înregistrării audiovizuale a evenimentului sportiv transmis în direct LASK Linz – FCSB pe teritoriul României, dorim să vă informăm că reproducerea, distribuirea, radiodifuzarea, comunicarea publică sau retransmiterea neautorizată a unei înregistrări a unui meci de fotbal, inclusiv prin punerea acestuia la dispozitia publicului pe platforme precum Facebook, constituie o încălcare gravă a legislației privind drepturile de autor.

Prin intermediul acestui mesaj vă atragem atenția că societatea noastră nu v-a autorizat să reproduceți, distribuiți, radiodifuzați, comunicați public, retransmiteți și/sau să puneți la dispoziția publicului înregistrarea audiovizuală a evenimentului sportiv LASK Linz – FCSB astfel încât oricare dintre aceste fapte neautorizate de PRO TV S.R.L. poate atrage consecințe legale semnificative împotriva dumneavoastră, inclusiv acțiuni în justiție de natură civilă și/sau penală pentru recuperarea și/sau limitarea daunelor și sancțiuni financiare considerabile. De asemenea, vă punem în vedere că platforma Facebook poate lua măsuri împotriva contului dvs., inclusiv ștergerea conținutului, suspendarea sau închiderea contului.

Astfel, prin intermediul acestui mesaj, luând la cunoștință intențiile dumneavoastră de a comunica public meciul sus-numit vă somăm să vă abțineți de la orice formă de reproducere, distribuire, radiodifuzare, comunicare publică, retransmitere și/sau punere la dispozitia publicului a evenimentului sportiv LASK Linz – FCSB. Totodată vă punem în vedere să respectați legea și să vă abțineți inclusiv pe viitor de la orice acțiune de reproducere, distribuire, radiodifuzare, comunicare publică, retransmitere și/sau punere la dispozitia publicului a înregistrărilor audiovizuale realizate de PRO TV S.R.L. și/sau asupra cărora PRO TV S.R.L. deține drepturile de exploatare sub orice formă.

 Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!