Raportul final INML e socant! Hardy n-a murit doar de la o SINGURA lovitura! Cate leziuni a avut americanul:

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 04 Noiembrie 2011, 11:23
Data actualizarii: Vineri 04 Noiembrie 2011, 11:23

Hardy nu consumase droguri, iar alcoolemia de 0,6 g/l este dificil de interpretat, el fiind perfuzat abundent, potrivit raportului final al INML.

Chauncey Hardy a fost lovit in fata, a cazut suferind o fractura craniana la ceafa dar si frontal, precum si multipe leziuni meningo-cerebrale foarte grave. 

Raportul de autopsie in cazul lui Chauncey Hardy, obtinut de MEDIAFAX, confirma constatarile preliminare, respectiv ca baschetbalistului american a murit din cauza insuficientei cardio-respiratorii datorate traumatismului cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningee, contuzie si dilacerare cerebrala (leziune traumatica avand caracter distructiv), fractura de bolta craniana iradiata la baza craniului.

"Leziunile traumatice cranio-cerebrale care au determinat decesul s-au putut produce prin lovire cu si de plan dur in acelasi context traumatic", arata raportul medico-legal.

"Avand in vedere morfologia si topografia leziunilor, cea mai probabila succesiune a evenimentelor a fost: lovire cu corp dur la nivelul buzelor, fractura craniana prin lovire hetero-propulsata de un plan dur cu impact temporo-occipital drept, cu producere de leziuni meningo-cerebrale atat la locul de impact cu solul cat si diametral opus prin mecanism de contra-lovitura", se mai arata in raportul INML.

Legistii spun ca leziunile meningo-cerebrale produse diamentral opus de locul impactului, adica unde Hardy s-a lovit cu capul, pot fi mult mult mai grave, asa cum a fost si in cazul baschetbalistului.

"Acest tip de leziune se numeste contuzie de contralovitura si de regula este mai grava decat fractura de impact", au precizat pentru MEDIAFAX surse medico-legale.

Legat de alcoolemia de 0,6 g/litru, legistii sustin ca este foarte greu de interpretat, intrucat pacientul a fost in coma, fiind perfuzat continuu.

"Valoarea de 0,6 g/l alcoolemie este extrem de dificil de interpretat in contextul in care pacientul a fost in coma profundasi perfuzat abundent", arata raportul INML.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!