Reacția înduioșătoare a lui Mircea Lucescu după decesul lui Gheorghe Mulțescu

Gheorghe Multescu Mircea Lucescu Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 15 Septembrie 2024, 20:06
Data actualizarii: Duminica 15 Septembrie 2024, 20:15

Gheorghe Mulţescu a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 72 de ani.

Fostul jucător și antrenor, care a evoluat ca mijlocaş, şi-a început cariera la Steaua, după care a jucat la Jiul Petroşani, Dinamo Bucureşti, iar în finalul carierei a trecut pe la Autobuzul Bucureşti, UTA Arad, Rapid Bucureşti şi Poiana Câmpina, la care a fost antrenor-jucător.

A câştigat trei titluri de campion al României cu Dinamo şi trei Cupe ale României, una cu Jiul Petroşani şi două cu Dinamo, toate ca jucător. Gigi Mulţescu a îmbrăcat de 15 ori tricoul echipei naţionale a României, în perioada 1974-1983.

Reacția lui Mircea Lucescu după decesul lui Gheorghe Mulțescu

Selecționerul României a oferit o reacție despre pierderea lui fostei mari legende dinamoviste, fiind devastat de această veste tristă.

"A fost un jucător important pentru istoria lui Dinamo. Un fotbalist cumva exact pe profilul nostru național, un bun pasator, aproape de un număr 10.

N-am avut ocazia să fim colegi de vestiar, dar îmi aduc aminte de partidele Jiul - Dinamo, când evolua la Petroșani, unde aveau o echipă greu de răpus, cu Libardi, Tonca, Stocker. Sigur, nu e o perioadă definitorie pentru Mulțescu, fiindcă momentele lui cele mai importante s-au petrecut la Dinamo, inclusiv cu acel parcurs formidabil până în semifinalele Cupei Campionilor Europeni.

Și, de asemenea, a fost în mare parte un deschizător de drumuri ca antrenor în Turcia, unde a lăsat o amprentă specială. Cred că am și avut unul sau două meciuri ca adversari, în perioada mea de la Galata.

Cert e că a lăsat amintiri speciale în urmă și la Samsun, și la Gaziantep. Îmi pare sincer rău pentru dispariția lui! Dumnezeu să-l odihnească!", a spus Mircea Lucescu, potrivit gsp.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!