Romania, batuta mar de Finlanda! Fanii s-au calcat in picioare pentru marele meci! Citeste un interviu cu campionul Romaniei

Romania, batuta mar de Finlanda! Fanii s-au calcat in picioare pentru marele meci! Citeste un interviu cu campionul Romaniei Stiri

Romania a castigat deja prima medalie de aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European!

Mare interes la Brasov, pentru meciul de debut al echipei Romaniei, in turneul de hochei al Festivalului Olimpic al Tineretului European. Peste 2500 de spectatori, asa cum nu s-a intamplat pana acum la un meci de hochei, au umplut pana la refuz tribunele patinoarului. Asta si pentru ca Romania s-a confruntat cu Finlanda, una din fortele hocheiului de pe continent, la orice categorie de varsta. Spectatorii, dornici de spectacol hocheistic de calitate, au creat o atmosfera magistrala, cantand si incurajand echipa Romaniei. Toata lumea a savurat la maximum fazele oferite de cele doua echipe, Finlanda aflandu-se in prim plan, din acest punct de vedere. Prima repriza a apartinut in totalitate nordicilor, care au inscris de patru ori, fara sa primeasca gol. Echipa Romaniei a jucat mai mult in inferioritate in prima parte a meciului, lucru care s-a resimtit din plin pe gheata si…pe tabela de marcaj. in repriza a doua, Romania a fost inghesuita in propria treime, de unde a iesit foarte rar…Drept urmare, Finlanda a inscris gol dupa gol, experimentatii jucatori finlandezi facand legea pe gheata (9-0, dupa doua reprize!). in repriza a treia, singura preocupare pentru ,,tricolori” a fost ca sa inscrie golul de onoare. Lucru care, din pacate, nu s-a intamplat. Mai mult Finlanda a mai inscris de trei ori. Scor final : 12-0 pentru echipa Finlandei. De remarcat puterea spectatorilor, care au continuat sa incurajeze echipa Romaniei, in ciuda scorului. Bravo Brasov, Bravo Romania! Festivitatea de premiere a celor mai buni jucatori din cele doua echipe, a fost oficiata, la finalul partidei,de multipla campioana olimpica Nadia Comaneci.

La finalul meciului, Tanczos Barna, presedintele federatiei Romane de Hochei, ne-a declarat : ,,Mii de oameni au venit sa vada echipa Romaniei, de aceea cred ca este un moment unic in viata acestor tineri sportivi, o emotie de care isi vor aminti toata viata. Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi si ne-au ajutat sa ne pregatim. Jucatorii au fost mult timp in cantonament si cred ca au evoluat in ultimul timp, iar sacrificiile facute de cluburi, de jucatori si de parinti isi vor arata roadele. Indiscutabil, Finlanda este o forta in hochei si avem ce invata de la acesti jucatori.”

Romania e obligata sa castige ultimul meci din grupa contra Cehiei. Castigatoarele grupelor vor juca intre ele pentru locul 1, ocupantele locului 2 din grupe vor juca intre ele pentru poziţia a 3-a, iar fiecare dintre A 3 si B 3 vor juca pentru pozitia 5. Romania va da de Letonia in cazul unui insucces cu Cehia si de Elvetia in caz de victorie.

Groupama Asigurari va asteapta cu zapada si voie buna la F.O.T.E.

Programul zilei de miercuri:
08:00 – 11:00 Antrenament oficial PATINAJ ARTISTIC stil scurt – Fete
09:00 – 11:00 Antrenament oficial BIATLON – Fete
09:00 – 15:30 Antrenament oficial HOCHEI
10:00 – 11:30 SCHI ALPIN – Slalom Fete – Runda 1
10:00 – 13:00 Antrenament PGS SNOWBOARD
10.00 – 13.00 Antrenament oficial Sprint SCHI FOND
10:30 – 13:00 SARITURI CU SCHIURILE . Competiţia de baieti HS 100
11:00 – 14:00 Antrenament oficial PATINAJ ARTISTIC stil scurt – Baieti
12:00 – 14:00 Antrenament oficial BIATLON – Baieti
13:30 – 15:00 SCHI ALPIN – Slalom Fete – runda 2
13:00 – 16:00 Antrenament SARITURI cu SCHIURILE HS 71 Fete – 2 runde
14:00 – 17:30 PATINAJ ARTISTIC – Program scurt Fete
16:00 – 18:30 HOCHEI PE GHEATA – Meci Letonia – Rusia
18:00 – 21:00 PATINAJ ARTISTIC – Program scurt Baieti
19:30 – 20:30 Ceremonia de decernare a medaliilor
20:00 – 22:30 HOCHEI PE GHEATA – Meci Cehia – Romania

Iata un interviu cu Emil Imre, cel care a castigat medalia de aur la Short Track 1000m

Red : Cum te simti, Emil, dupa aceasta performanta?
Emil Imre : Este o mare bucurie pentru mine, toata lumea a fost cu mine si am reusit sa termin pe primul loc. Ma bucur tare, este o mare realizare a mea. Am avut emotii mari, inainte de concurs, dar acum sunt tare bucuros.

Red. : E mai dulce victoria la foto finish?
E.I. : Sigur ca am avut emotii asteptand si decizia oficiala, dar totul a trecut cu bine si acum sunt fericit

Red : Ai avut doi adversari in finala, care s-au impiedicat. I-ai vazut, ti-ai dat seama de acest lucru, in valtoarea cursei?
E.I: Da am observat, insa eram concentrat la intrecere si mi-am zis ca pot sa termin si pe primul loc

Red : Ai avut in ultimul tur o evolutie debordanta, ai reusit sa controlezi foarte bine tactic cursa…
E. I. Asa este, mi-am dorit mai mult decat locul doi, mi-am dat seama ca se poate si am avut castig de cauza

Red. : Te asteptai la inceputul competitiei la doua medalii?
E.I: : Nu, tinand cont de faptul ca nu erau probele mele favorite la patinaj viteza. Dar, cand totul se termina cu bine, iti dai seama ca in sport se poate intampla orice. Le multumesc tuturor care au fost alaturi de mine si au strigat mereu Hai Emil !, Hai Romania! Am simtit mereu sprijinul publicului.

Red : Ai trecut si peste oboseala, pentru ca ai alergat mult si azi (marti)…
E. I. : Asa este, am avut curse peste curse, nici macar nu am reusit sa-mi trag sufletul sau sa beau apa. Dar, am strans din dinti si am reusit. Nici nu pot sa spun acum cum ma simt.

Red. : Se vede mai clar acum Olimpiada de la Soci?
E. I. Cu siguranta. imi doresc foarte mult sa ajung la Jocurile Olimpice de la Soci, unde voi incerca sa dau tot ce pot, asa cum am facut, dealtfel si la Brasov.

Red. : COSR te va premia pentru aceste medalii…
E.I. : Multumesc mult si promit ca voi progresa, sa pot face chiar mai mult, pentru sportul romanesc.

Red. Crezi ca de-acum incolo copiii iti vor lua exemplul si vor veni la Short Track?
E. I. : imi pace sa cred aceste lucru. Short Track este un sport minunat si merita orice sacrificiu.

Red.: Cui dedici cele doua medalii?
E. I.: Parintilor mei

Sursa: eyowf2013.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!