Se schimba viitorul in direct la Sport.ro! 4 recorduri stabilite in DIRECT! Salt cu parasuta din stratosfera! Se cutremura lumea

Se schimba viitorul in direct la Sport.ro! 4 recorduri stabilite in DIRECT! Salt cu parasuta din stratosfera! Se cutremura lumea Stiri

Marti, 8 octombrie de la 15:00, in direct la Sport.ro si pe www.voyo.ro: SE SCHIMBA VIITORUL! Pasul pe care omenirea il asteapta de mii de ani!

Numaratoarea inversa pentru saltul istoric pe care il va face  Felix Baumgartner de la limita spatiului a inceput imediat dupa ce Art Thomposon, directorul tehnic al proiectului Red Bull Stratos, a declarat ca toate sistemele sunt functionale si capsula este reparata dupa incidentul din luna iunie.

In aceste conditii, saltul de la o altitudine de 36.576 metri a fost stabilit pentru 8 octombrie 2012, punand astfel capat unei perioade de incertitudine, pentru echipa, si de asteptare, pentru Baumgartner. Proiectul a fost intarziat datorita reparatiilor la capsula, dar acum a primit unda verde, iar Felix Baumgartner este mai mult decat incantat de faptul ca in curand va avea ocazia sa sparga bariera sunetului in cadere libera si sa stabileasca alte patru noi recorduri mondiale. „Ma simt ca un tigru in cusca”, a spus austriacul, 43 de ani, cel mai mare B.A.S.E. jumper din lume si primul atlet care, in 2003, a traversat Canalul Manecii in zbor.

Felix Baumgartner si echipa Red Bull Stratos se pregatesc de cativa ani pentru a bate un record vechi de 52 de ani: saltul de la cea mai mare altitudine. Capsula, care cantareste 1.315 kilograme, a fost avariata in urma ultimei sarituri de test, in luna iulie, de la o altitudine de 29.610 metri. Atunci Baumgartner a fost inregistrat in cadere libera cu o viteza de 864 km/h, cam tot atat cat un avion comercial. Austriacul a aterizat in siguranta in desertul New Mexico.
Pe 24 septembrie, capsula reparata a fost suspusa unor teste in laboratorul Brooks City-Base din San Antonio, Texas, unde s-au recreat conditiile pe care caspula le va intalni in stratosfera. Dupa ce capsula a trecut si de aceste teste a revenit la baza din Roswell.

Obiectivul principal al proiectului Red Bull Stratos este sa adune informatii stiintifice utile care sa imbunatateasca siguranta in timpul expeditiilor spatiale. Acest salt va incerca sa corecteze si alte recorduri, precum saltul de la cea mai mare altitudine, cea mai lunga cadere in gol, depasirea vitezei sunetului in cadere libera si urcarea unui balon la cea mai mare altitudine.

Echipa Red Bull Stratos este destul de optimista in ceea ce priveste data de lansare, 8 octombrie,  deorece conditiile meteo joaca un rol extrem de important in ceea ce priveste succesul misiunii. Conditiile meteo trebuie sa fie perfecte pentru a ridica in stratosfera un balon, dar meteorologii americani spun ca aceasta perioada a anului este cea mai buna perioada pentru lansarea baloanelor stratosferice.
 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!