Si-a "sters" Copos condamnarea cu lucrari PLAGIATE? Suspiciuni si o mare intrebare: De ce si-a cumparat el toate cartile?
•George Copos, fostul actionar majoritar al Rapidului, a parasit inchisoare dupa 400 de zile de detentie, fiind eliberat ieri, 7 aprilie. Afaceristul, condamnat in mai multe dosare, a scapat dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti au admis cererea sa de eliberare conditionata
•Copos si-a redus pedeapsa cu 200 de zile, dupa ce a scris cinci carti si a muncit in atelierul de tamplarie de la Rahova
•La doar o zi de la eliberare, Copos este insa suspectat de plagiat
"Am avut o atitudine ireprosabila, am cerut sa lucrez neplatit si la Rahova, si la Jilava, am scris lucrari stiintifice pe teme care nu au fost abordate de specialisti si care au fost apreciate de profesori". Asa suna declaratia data ieri de George Copos, imediat dupa eliberarea din inchisoare.
Copos, care a parasit penitenciarul dupa 400 de zile de detentie, a reusit sa-i convinga pe magistratii Tribunalului Bucuresti ca s-a reabilitat si ca nu reprezinta un factor de pericol pentru societate, ba chiar din contra.
Unul dintre argumentele care i-a convins pe judecatori a fost si cel legat de scrierea a mai multe lucrari stiintifice, Copos sustinand ca si-a dedicat timpul petrecut in inchisoare scrierii acestora.
La doar cateva ore de la eliberarea milionarului, istoricul Catalin Parfene a facut o cerere care da peste cap spusele lui Copos. Acesta a transmis Administratiei Nationale a Penitenciarelor ca vrea sa vada lucrarea stiintifica intitulata "Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV - XVI", semnata de George Copos si publicata sub indrumarea profesorului universitar dr. Stelian Brezeanu, prin Editura Niculescu.
Catalin Parfene are suspiciuni de plagiat in cazul acestei lucrari, intrucat teza respectiva ar avea acelasi nume cu lucrarea sa de master, scrisa, atentie, sub indrumarea aceluiasi profesor universitar dr. Stelian Brezeanu, intre timp pensionat.
Copos a scris doua lucrari sub indrumarea profesorului Brezeanu, insa acestea sunt de negasit.
"Au fost doua coincidente care mi-au atras atentia: titlul cartii, extrem de asemanator cu cel al tezei mele, si numele celui care a prefata cartea, acelasi profesor care a fost coordonatorul lucrarii mele. in plus, nu inteleg de ce aceasta carte a lui George Copos, publicata in 2014, nu poate fi gasita nicaieri. Dincolo de aceste coincidente, nu acuz momentan pe nimeni", a spus Catalin Parfene pentru Romania Libera.
Un alt lucru bizar este legat de faptul ca reprezentantii editurii care a publicat cartea sustin ca toate exemplarele au fost cumparate de autor.
Lucrarile publicate de Copos prin Editura Niculescu nu pot fi achizitionate nici de pe internet, dar nici de la depozit.
Acest lucru a fost evidentiat si de jurnalistii cotidianului Gazeta Sporturilor, care au primit un raspuns ciudat din partea Editurii niculescu: "Cartea a fost editata de noi, dar a fost comanda ferma, tot tirajul a fost ridicat, nu ni s-a lasat niciun exemplar. Cel care a scos cartea a facut comanda".
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News