„Credeți că eu sunt bun? Stați să îl vedeți pe Fabio Paim!”. Asta declara Cristiano Ronaldo în 2003, când a ajuns la Manchester United. Din păcate, timpul nu a confirmat spusele starului portughez.

Cu trei ani mai tânăr decât Ronaldo, Fabio Paim a crescut în academia lui Sporting Lisabona. Născut la Estoril și bun prieten cu Cristiano, Paim a semnat primul contract de profesionist la 16 ani, pe un salariu de 20.000 de euro!

Fabio Paim avea salariu de 20.000 de euro la 16 ani!

Cu atâția bani în conturi, talentatul Paim a ignorat fotbalul și la 22 de ani era deja „retras mental”, după cum a povestit el însuși într-un interviu. Sporting l-a tot împrumutat până în 2010, la echipe mici din Portugalia, dar și la Chelsea. Nimic nu s-a mai legat însă.

După ce a încheiat conturile cu Sporting, pentru Paim a urmat un tur în jurul lumii. A evoluat în Angola, Qatar, Malta, Lituania și Luxemburg! Nu s-a impus pe nicăieri, iar în 2015 chiar a fost dat afară de către Union 05, din liga a doua luxemburgheză, după ce o femeie l-a acuzat de viol. 

Cazul a fost închis, până la urmă, dar Fabio Paim a mers la închisoare patru ani mai târziu, în 2019. A fost prins cu cocaină, acuzat de trafic de droguri și a stat după gratii timp de un an. După ce a ieșit din închisoare, fostul mare talent al fotbalului portughez s-a dus în Polonia, la LZS Starowice, un club de liga a patra! N-a rezistat nici la acel nivel: după patru luni, i-a fost reziliat contractul. În ianuarie 2021, Paim a decis să se retragă oficial din fotbal.

După o carieră ratată, se reorientează: „Vreau să joc în filme pentru adulți!”

Ajuns la 36 de ani, Fabio Paim vrea să înceapă o nouă carieră. De actor în filme pentru adulți! „Mi-ar plăcea să joc într-un film porno. Unul dintre visurile mele ar deveni realitate! Nu am iubită, sunt singur”, a spus fostul fotbalist lusitan într-un interviu oferit pe Youtube lui Tiago Paiva. 

Tot interviul cu Paim s-a desfășurat într-un mediu în ton cu noile sale obiective profesionale: cu femei, în bikini, care i-au oferit un masaj. Printre ele, și Diana Melancia, o cunoscută actriță de filme pentru adulți.

Paim trăiește astăzi în regiunea Algarve, din Portugalia, și spune că este fericit, în ciuda multor alegeri proaste pe care le-a făcut în tinerețe. „Am avut talent, dar mintea mea era la femei și petreceri. La orice în afară de fotbal. Acum, la vârsta asta, pot să văd lucrurile diferit”, spunea fostul coechipier al lui Ronaldo.