Tânărul care a încercat să-l asasineze pe Donald Trump era un sportiv ratat

Donald Trump alegeri prezidentiale sua 2024 presedinte SUA tentativa de asasinat trump asasinat Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Iulie 2024, 10:19
Data actualizarii: Luni 15 Iulie 2024, 10:22

Fostului și posibil viitorului președinte al SUA i-a trecut la propriu glonțul pe la ureche, dar a scăpat cu viață din cauza lipsei de talent a trăgătorului. 

Nu a fost acceptat în clubul de tir al liceului, pentru că era un trăgător prea slab

Thomas Matthew Crooks (20 de ani) absolvise Bethel Park High School în 2022, unde fusese victima acțiunilor de bullying fizic și psihologic din partea colegilor, mai ales datorită hainelor cu imprimeuri militare și de vânătoare pe care le purta, dar și pentru că era un elev retras, care excela la matematică și științe. Acesta a încercat să se înscrie în mai multe cluburi și echipe sportive, dar a fost refuzat din cauza lipsei de potențial. 

Se pare că trăgătorul a fost foarte dezamăgit, pentru că a fost exclus după doar o zi din clubul de tir al liceului unde învăța, pentru că era un trăgător foarte slab. Deși pare că s-a antrenat pe cont propriu la Clairton Sportsmen's Club, lipsa de talent a lui Crooks s-ar putea să-i fi salvat viața lui Trump. Acesta se angajase ca ajutor de bucătar la Bethel Park Skilled Nursing and Rehabilitation și a fost descris de foștii și actualii colegi ca "tăcut, respectuos și retras". 

Trump, la câțiva milimetri să fie ucis pe scenă

Donald Trump, fostul președinte al SUA și actualul candidat republican la cea mai importantă funcție politică din SUA, a fost victima unei tentive de asasinat. Incidentul a avut loc sâmbătă, în timpul unui miting electoral desfășurat în localitatea Butler, statul Pennsylvania

Miliardarul originar din New York, care este considerat favorit la câștigarea alegerilor prezidențiale din 5 noiembrie, a suferit doar o rană la urechea dreaptă, un glonț trecând milimetric de zona capului, înainte de a sesiza pericolul și a se culca la pământ. Însă Corey Comperatore, un fost șef al unei stații de pompieri a decedat, după ce a fost lovit de un glonț în cap, în timp ce încerca să-și protejeze fiicele, iar alte două persoane aflate în vecinătatea sa au fost rănite.  

Atacatorul a reușit să se tragă de opt ori de pe o clădire industrială 

Se pare că atacatorul a reușit să tragă de opt ori de pe una dintre puținele clădiri industriale din zonă, situată la doar 150 de metri de scena unde se afla Trump, înainte să fie împușcat la rândul său de lunetiștii servicilor secrete. În mașina și în casa sa au fost găsite și câteva bombe artizanale. Incidentul ridică mari semne de întrebare în privința modului cum Crooks a reușit să se instaleze pe clădire cu o mitralieră Ruger AR-556 deținută de tatăl său, fără să fie oprit de forțele de ordine.

Situația este și mai ciudată, pentru că participanții la miting au spus că au sesizat polițiștii și agenții Secret Service din apropiere, fără să fie luați în seamă. De asemenea, informațiile apărute în spațiul public au început să alimenteze teorii ale unei conspirații mai ample, deoarece trăgătorul era înregistrat ca alegător republican, dar donase pentru ActBlue, un comitet de strângere de fonduri pentru democrați. Trump e considerat favorit pentru recâștigarea mandatului la Casa Albă, după ce l-a dominat copios pe Joe Biden, contracandidatul democrat și președintele SUA în funcție, care este încurajat să se retragă din cursă, din cauza unui presupus declin cognitiv care îi afectează munca și prestația electorală.

Foto - Getty Images 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!