TEHNOLOGIE | Cod QR pentru pietrele funerare! De ce vin locuitorii din San Salvador cu smartphone-urile la cimitir

TEHNOLOGIE | Cod QR pentru pietrele funerare! De ce vin locuitorii din San Salvador cu smartphone-urile la cimitir Stiri

În America Centrală, tehnologia face legătura dintre cei decedați și persoanele care le vizitează mormântul.  

Fotojurnalistul și istoricul Frederick Meza a venit cu ideea de a instala plăcuțe de marmură cu coduri QR pe pietrele funerare ale cimitirelor din San Salvador, capitala și cel mai mare oraș din El Salvador, țară din America Centrală. Cu smartphone-uri și o aplicație dedicată, vizitatorii pot scana codul și sunt direcționați automat către website-ul Memorial QR, unde accesează biografia detaliată și o galerie foto ale decedatului.

"Ideea mea a fost să ne amintim de cei plecați dintre noi așa cum erau în viață, ca sa nu fie uitați și să păstrăm vie amintirea lor. E un tribut veșnic pentru cei iubiți, care transcede granițele vieții și lumii materiale, pentru că oricine poate vedea istoria celui decedat și îl poate înțelege mai bine. Codul QR este pretutindeni, este parte a vieții fiecăruia dintre noi, așa că sper să devină o practică dominantă în cimitirele noastre", a declarat Meza pentru AFP. 

  • Tehnologie Cod Qr Pentru Pietrele Funerare De Ce Vin Locuitorii Din San Salvador Cu Smartphone Ul La Cimitir

Acesta a instalat prima placă cu un cod QR în Cimitirul General din San Salvador, în 2016, după ce mătușa sa a decedat, iar acum percepe o taxă de 50 de dolari pentru crearea codului QR și paginii special dedicate. Noua practică are un real succes și cretorul speră ca obiceiul să devină unul obișnuit, mai ales că, în acea zonă a lumii, "Dia de los Muertos", care este celebrată în fiecare an, pe 1 și 2 noiembrie, este una dintre cele mai importante sărbători religioase.   

Sursa foto - AFP

ARTICOLE PE SUBIECT



















Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!