Un fost campion olimpic e căutat de FBI pentru trafic de droguri și crimă

Un fost campion olimpic e căutat de FBI pentru trafic de droguri și crimă Stiri

Autoritățile americane au emis un mandat de arestare pentru fostul snowboarder olimpic canadian, Ryan James Wedding, acuzat de conducerea unei rețele de trafic de droguri pe scară largă și implicarea în patru crime. 

FBI oferă o recompensă de 50.000 de dolari pentru informații care ar putea conduce la arestarea fostului sportiv.

Wedding, în vârstă de 43 de ani, este căutat pentru acuzații de crimă, conspirație la distribuirea de cocaină și alte infracțiuni. Autoritățile americane susțin că rețeaua condusă de Wedding a transportat cantități semnificative de cocaină din Columbia, prin Mexic și California, până în Canada și alte regiuni ale Statelor Unite, utilizând camioane de transport pe distanțe lungi.

Procurorul american din Los Angeles, Martin Estrada, a declarat că rețeaua lui Wedding a transportat anual aproximativ 60 de tone de cocaină și că patru persoane rămân fugare. "El a ales să devină un traficant major de droguri și un ucigaș", a declarat Estrada.

Wedding, acuzat de trafic de droguri și crime

Krysti Hawkins, agent special FBI responsabil în Los Angeles, a anunțat că au fost arestate peste douăzeci de persoane în Florida, Michigan, Canada, Columbia și Mexic în legătură cu acest caz.

Autoritățile americane susțin că rețeaua lui Wedding a comis două crime în Canada, ca represalii pentru un transport de droguri furat. De asemenea, alte două persoane au fost ucise în legătură cu activitățile rețelei.

Wedding a reprezentat Canada la Jocurile Olimpice de iarnă din 2002, de la Salt Lake City. El se confruntă cu acuzații separate de trafic de droguri în Canada, datând din 2015. Autoritățile canadiene susțin că aceste investigații nu au fost finalizate.

Wedding a fost condamnat anterior în Statele Unite pentru conspirație la distribuirea de cocaină și a fost condamnat la închisoare în 2010. Procurorul Estrada a declarat că autoritățile americane cred că după eliberarea din închisoare, Wedding a reluat activitățile de trafic de droguri și a fost protejat de Cartelul Sinaloa din Mexic.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!