Un nou inceput! Crezi ca trebuie sa vina un strain sa faca ordine in Romania?

Un nou inceput! Crezi ca trebuie sa vina un strain sa faca ordine in Romania? Stiri

Victor Piturca a ratat si ultima sansa de a mai califica nationala la Cupa Mondiala si mai mult ca sigur ca fi demis zilele urmatoare. Un antrenor strain ar fi bun in locul lui?

Nu putine sunt echipele care renunta la orgoliul nationalist si chema antrenori straini care sa vina cu o noua mentalitate. S-a intamplat in Ungaria, in Polonia, in Rusia si chiar si in Anglia.

Selectionerul Ungariei, olandezul Erwin Koeman a dus echipa pe locul 2 in grupa, la egalitate de puncte cu Danemarca, aproape de prima calificare dupa 28 de ani.

Leo Beenhakker a calificat Polonia la euro 2008, acum e pe locul 3, la 2 puncte de locul 2, calificabil la Cupa Mondiala.

Guss Hiddink este un alt exemplu de antrenor strain care a schimbat menatlitati. El a dus Rusia in semifinale la Euro si acum se pregateste sa o duca si la mondial, in timp ce antreneaza pe Chelsea.

Probabil cel mai concludent expemplu pentru FRF si Mircea Sandu este cel al lui Fabio capello. Primul antenor strain din istoria Angliei a resuscitat echipa, care este favorita grupei la calificarea la mondiale, dupa ce a ratat calificarea la Euro 2008.

Comenteaza aici: Ar fi bun un antrenor strain la nationala?

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!