Vești șocante din Ucraina! Un oficial american a confirmat existența unor laboratoare cu virusuri mortale

Vești șocante din Ucraina! Un oficial american a confirmat existența unor laboratoare cu virusuri mortale Stiri

În acestea laboratoare s-ar fi studiat, printre altele, tulpini de anthrax, ciumă, tularemia sau Febra Q.  

Victoria Nuland, subsecretarul de stat pentru afaceri politice al SUA, a făcut o declarație șocantă în cadrul unei audieri în cadrul Comisiei de Relații Externe a Senatului SUA. 

Victoria Nuland a confirmat existența unor laboratoare cu boli mortale

Oficialul a fost întrebat de către senatorul Marco Rubio dacă există arme chimice sau biologice în Ucraina, după ce înalți oficiali ruși și chinezi au acuzat SUA că finanțau mai multe locații secrete unde se studiau sau se manipulau tulpini de boli mortale, iar războiul ar putea declanșa o nouă pandemie, de această dată mult mai periculoasă decât cea de coronavirus. 

Spre stupefacția asistenței, Nuland a declarat că "Ucraina deține facilități de cercetare biologică, în privința cărora suntem îngrijorați că soldații ruși, armata rusă, pot încerca să câștige controlul. Așa că lucrăm cu autoritățile din Ucraina pentru a căuta soluții pentru a preveni ca aceste materiale să cadă în mâinile forțelor ruse". 

Departamentul de Stat al SUA nu a negat existența tulpinilor periculoase în Ucraina

Declarația este șocantă, pentru că autoritățile de la Washington au negat în numeroase ocazii că în Ucraina s-ar afla material periculos, care să poată duce la un dezastru biologic, totul fiind catalogat ca o manipulare mediatică grosolană a Rusiei sau teorii ale conspirației răspândite în mediul online de gruparea QAnon, cea care a marșat pe faptul că Covid-19 a fost dezvoltat într-un laborator militar din China. 

Deși nu se știe cu exactitate ce tulpini existau în aceste laboratoare și la ce erau folosite, oficiali ai Ministerului Rus de Externe au acuzat că trupele sale au găsit în Ucraina urme ale unui program care manipula patogeni mortali, precum ciuma sau antraxul. De asemenea, jurnaliștii americani au descoperit pe site-ul US Defense Department un clip de la deschiderea unui laborator de cercetare din Odesa, în 2010, unde se cercetau mostre ale unor boli infecțioase rare, precum antrax, tularemia (febra iepurească, febra muştei cerb) sau Febra Q (Boala Derrick-Burnet). 

Mai grav este că Departamentul de Stat al SUA, nu a transmis că Victoria Nuland a făcut o confuzie, ci că "aceasta s-a referit, în timpul mărturiei sale, la laboratoarele ucrainene de diagnostic și bioapărare, care nu au scopul de a produce arme biologice, ci ajută la contracararea amenințărilor biologice din țară". 

Athrax are mortalitate 100% dacă este netratat. Ebola, "doar" 70%

Ca o comparație, dacă Covid-19 este foarte contagios, dar are o rată de mortalitate de sub 1%, mult mai periculoase sunt boli precum Ebola (mortalitate 40%), ciuma (mortalitate 70%, dacă nu este tratată în primele 24 de ore), anthrax (100% mortalitate în cazurile netratate, 75% dacă pacientul este dus urgent la spital) sau tularemia (mortalitate peste 5%, mai crescută dacă nu este tratată la timp / una dintre cele mai infecţioase bacterii de pe Terra / în timpul bătăliei de la Stalingrad, din Al Doilea Război Mondial, 100.000 de soldați au decedat din cauza ei, aproximativ 5% din total morților din cea mai sângeroasă bătălie a conflagrației). 

Prima armă biologică, folosită de hitiți, acum 3.500 de ani

Armele biologice sunt folosite în timp de război de peste 3.500 de ani, de când hitiții, care ocupau un teritoriu în Anatolia, au trimis pentru prima dată oameni infectați cu diverse boli în taberele inamicilor, pentru a le slăbi puterea de luptă și moralul. Printre bolile cercetate pentru a putea folosite ca arme biologice sunt variola, anthrax, ebola, tularemia, ciuma, toxina botulinică, agentul orezului, virusul Marburg, bruceloza, febra Lassa, rinderpesta, virusul Nipah sau virușii himere.

În ultima sută de ani, geneticienii și biologii au încercat creşterea factorului mortalităţii prin combinarea mai multor boli sau prin crearea unui virus care în combinaţie cu antidotul său să creeze o altă formă de boală, mult mai mortală. Între 1970 și 1992, armata sovietică a dezvoltat Proiectul Chimera, prin care reușise combinarea variolei cu ebola într-un singur supervirus. Conform autobiografiei fostului cercetăr sovietic Ken Alibek, în cadrul unui incident din 1979, la un laborator din Sverdlovsk, mai mulți angajați au fost infectați cu anthrax, ceea ce a dus la decesul a cel puțin 105 persoane. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!