„Eu nu fac fușeraie!” Dumitru Dragomir, convins că un cutremur de magnitudinea celui din Turcia nu-i poate dărâma blocurile

„Eu nu fac fușeraie!” Dumitru Dragomir, convins că un cutremur de magnitudinea celui din Turcia nu-i poate dărâma blocurile Stiri

Dumitru Dragomir s-a retras de la conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal în 2013, iar de atunci a intrat în afaceri cu imobiliare.

În momentul de față, fostul șef de la LPF dezvoltă un complex rezidențial în valoare de 16 milioane de euro în Pipera.

Întrebat daca blocurile pe care el le construiește în București ar rezista la un cutremur de magnitudinea celui din Turcia, Dumitru Dragomir a dat răspunsul fără să ezite.

„În ultimii ani, în România au fost făcute legi foarte puternice. Deci, foarte puternice (n.r. - blocurile pe care le construiește). Nu ai cum să mai greşeşti.

Prin autorizatia de construcţie şi certificatul de urbanism îţi dă nişte indicatori de care trebuie să ţii cont. Noi, Bucureştiul, aicea, Bucureştiul, faţă de Cluj. Spre exemplu, Clujul are de nivelul unu, Bucureştiul de nivelul trei de cutremur.

Dragomir: „Trebuie să nu furi la fier!”

Aici trebuie să faci structura foarte bine. Să nu furi la fier... să nu furi la calitatea betoanelor. Acum nu se mai poate. În ultimii zece ani nu se mai poate.

Ai control din partea Disciplinei în Construcţii, ai dirigintele de şantier, care, dacă este meseriaş. Ai inginerul de rezistenţă, care vine şi îţi controlează ce cantitate de fier ai băgat, cum sunt legăturile la fier, ce calitate de beton.

De exemplu, eu am bagat peste 65 de kilograme de fier pe metrul pătrat. Blocul meu este înconjurat de diafragme, nu de stâlpişori, cum fac turcii.

Plus de asta, vine banca cu inginerii ei şi te controleaza la sânge. Nu ai voie să torni placa până nu vine inginerul de rezistenţă să vadă cum sunt legăturile la fier beton, ce calitate de betoane bagi...

Eu bag beton de 450... aproape cel mai tare beton. Beton pentru 2000 de ani. Al meu este tot în diafragme, capetele blocurilor, cel puţin până la jumate, pentru că împingerile în cutremur sunt în diafragme.

Eu nu fac fuşeraie. Eu fac blocuri de senzaţie. Eu fac blocuri... la mine nu există cutremur pe faţa pământului să poată să-mi dărâme un bloc ca ăsta. Este imposibil.

Şi dacă se răstoarnă pământul de nu ştiu câte ori, tot în picioare rămân blocurile mele. Eu nu fac blocuri ca să las copiii şi nepoţii mei cu necazuri după ce mor eu.

Eu fac blocuri puternice, puternice, puternice. Fac blocuri scumpe, în zone exclusiviste”, a spus Dumitru Dragomir pentru Orangesport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!