Copos ramane la inchisoare, cererea lui a fost RESPINSA! Fostul patron al Rapidului intrunea conditiile eliberarii conditionate

Urmareste LIVE desfasurarea evenimentelor de astazi pe www.sport.ro

Gheorghe (George) Copos va executa in continuare pedeapsa de patru ani de inchisoare, dupa ce magistratii de la Judecatoria Sectorului 5 i-au respins, miercuri, cererea de eliberare conditionata.

La sfarsitul lunii ianuarie, Comisia de la Penitenciarul Rahova a aprobat liberarea conditionata a lui Gheorghe Copos. Raportul in cazul lui Copos a fost trimis magistratilor Judecatoriei Sectorului 5, care respins, miercuri, solicitarea omului de afaceri.

Hotararea este contestabila, sentinta definitiva in acest caz urmand sa fie data de Tribunalul Bucuresti.

Gheorghe Copos intrunea conditiile de liberare conditionata, astfel ca la nivelul Penitenciarului Rahova a fost formata o comisie care a analizat posibilitatea ca fostul actionar majoritar al Rapidului sa iasa din inchisoare. Un judecator de supraveghere a pedepselor privative de libertate a stabilit, in urma analizarii documentelor, ca Gheorghe Copos poate fi liberat conditionat.

Copos are de executat patru ani de inchisoare, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis sa nu fie aplicat un spor de pedeapsa, in urma contopirii condamnarilor primite in dosarele Loteria I si cel privind transferurile de jucatori.

In 25 august 2014, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Gheorghe Copos la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Loteria I. in momentul in care a primit aceasta pedeapsa, Copos se afla incarcerat la Penitenciarul Rahova, unde executa pedeapsa de trei ani si opt luni de inchisoare primita in dosarul transferurilor de jucatori.

In primul dintre dosare, Copos era acuzat ca a facut afaceri "profitabile" cu Loteria Româna, in urma carora a adus un prejudiciu statului de peste un milion de euro. Mai exact, omul de afaceri nu si-a platit obligatiile fiscale, el ascunzând faptul ca detine 38 de spatii comerciale, prin asa-zisa vânzare a acestora catre Compania Nationala Loteria Româna.

In cel de-al doilea dintre dosarele in care Copos a fost condamnat la inchisoare cu executare, in 4 martie, el s-a dovedit a fi vinovat ca s-a implicat in efectuarea de tranzactii ilegale in cazul transferurilor unor fotbalisti catre cluburi din strainatate. Alaturi de ceilalti oameni de fotbal implicati in acest caz - Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristian Borcea -, Copos ar fi produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

Copos mai are un dosar - Loteria II - in care este judecat pentru manipularea pietei de capital, spalare de bani, fals in inscrisuri si folosirea de informatii privilegiate pentru dobândirea, pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera. Cauza este la judecata in fond la Tribunalul Bucuresti.

Sursa: Mediafax

George Copos a fost insotit de o armata de avocati si asistenti in instanta. Avocatii Cazacu si Rosca au vorbit in fata judecatorilor, acestia pledant pentru eliberarea omului de afaceri, aducand in discutie votul Comisiei intrunite la Penitenciarul Rahova, care a votat (3-2) pentru eliberare.

Acestia au spus ca George Copos nu a fost sanctionat disciplinar niciodata, fiind un detinut model care a fost chiar recompensat de 4 ori cu drept de pachet si vizite suplimentare.

Copos a aparut in fata judecatorilor intr-o stare vizibila de rau. Acesta este racit si s-a simtit rau. La finalul sedintei, Copos a vorbit si el pentru doua minute.

"Astazi am inteles ca munca, activitatea si harnicia sunt infractini. Eu sunt actionar majoritar la 14 companii comerciale care nu au avut niciodata probleme cu FISCUL. Aceste companii ofera peste 4800 de locuri de munca. Am o activitate in economie de 24 de ani, timp in care am platit taxe de peste 207 milioane de euro si in care am facut investitii de peste 270 de milioane de euro. Sunt mahnit pentru ca, in ciuda a ceea ce am facut, procurorii considera ca trebuie sa mai stau la inchisoare. Consider ca mi-am platit obligatiile civile chiar si pentru ceilalti condamnati care nu au avut resursele necesare. Am avut o conduita ireprosabila si mi-am dus cu demnitate pedeapsa", a spus George Copos, facand referire la contestarea facuta de procurori in privinta validitatii lucrarilor sale stiintifice si la opozitia acestora fata de eliberarea conditionata.

Copos a recuperat 58 de zile prin munca la atelierul de tamplarie al Penitenciarului si restul pana la 202 prin cele 5 carti scrise. Acesta a scris 3 lucrari despre managementul in turism, a facut o monografie a localitatii in care s-a nascut si a scris o lucrare despre "Aliantele Matimoniale ale Principilor Romania".

Copos a fost adus cu "mascatii" la Judecatoria Sectorului 5 si a stat in boxa acuzatilor intre doi criminali periculosi. Gabi Chirea, corespondentul Pro TV si Sport.ro, transmite ca instanta a ramas in pronuntare, iar verdictul ar putea veni dupa orele pranzului!

Decizia trebuia data initial pe 11 februarie, dar judecatorii au decis amanarea cu mai bine de o saptamana. Copos a "recuperat" 202 zile lucrand in atelierul de tamplarie al Penitenciarului Rahova. De asemenea, acesta a contribuit la crearea unei "lucrari stiintifice".

Comisia de la Penitenciarul Rahova a aprobat eliberarea conditionata a lui Gheorghe Copos, magistratii Judecatoriei Sectorului 5 urmand sa analizeze astazi, 25 februarie, daca acesta va fi eliberat, dupa ce a executat o treime din pedeapsa.

Gheorghe Copos intrunea conditiile de liberare conditionata, astfel ca la nivelul Penitenciarului Rahova a fost formata o comisie care a analizat posibilitatea ca fostul actionar majoritar al Rapidului sa iasa din inchisoare. Un judecator de supraveghere a pedepselor privative de libertate a stabilit, in urma analizarii documentelor, ca Gheorghe Copos poate fi eliberat conditionat.

Raportul comisiei a fost trimis Judecatoriei Sectorului 5, instanta care va decide daca Gheorghe Copos poate sau nu sa fie eliberat. Indiferent de decizia magistratilor de la Judecatoria Sectorului 5, hotararea va putea fi contestata, sentinta definitiva in acest caz urmand sa fie data de Tribunalul Bucuresti.

Sentinta initiala: 4 ani cu executare pentru dosarele "Loteria" si "Dosarul Transferurilor"

Gheorghe Copos are de executat patru ani de inchisoare, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis sa nu fie aplicat un spor de pedeapsa, in urma contopirii condamnarilor primite in dosarele Loteria I si cel privind transferurile de jucatori.

in 25 august 2014, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe George Copos la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Loteria I. in momentul in care a primit aceasta pedeapsa, Copos se afla incarcerat la Penitenciarul Rahova, unde executa pedeapsa de trei ani si opt luni de inchisoare primita in dosarul transferurilor de jucatori.

In primul dintre dosare, Copos era acuzat ca a facut afaceri "profitabile" cu Loteria Romana, in urma carora a adus un prejudiciu statului de peste un milion de euro. Mai exact, omul de afaceri nu si-a platit obligatiile fiscale, el ascunzand faptul ca detine 38 de spatii comerciale, prin asa-zisa vanzare a acestora catre Compania Nationala Loteria Romana.

In cel de-al doilea dintre dosarele in care Copos a fost condamnat la inchisoare cu executare, in 4 martie, el s-a dovedit a fi vinovat ca s-a implicat in efectuarea de tranzactii ilegale in cazul transferurilor unor fotbalisti catre cluburi din strainatate. Alaturi de ceilalti oameni de fotbal implicati in acest caz - Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Ne?oiu si Cristian Borcea -, Copos ar fi produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

Copos mai are un dosar - Loteria II - in care este judecat pentru manipularea pietei de capital, spalare de bani, fals in inscrisuri si folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea, pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera. Cauza este la judecata in fond la Tribunalul Bucuresti, noteaza Prosport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!