Arminia Bielefeld este echipa momentului în Germania, după ce a ajuns în semifinalele Cupei eliminând, pe rând, trei echipe din Bundesliga: 2-0 cu Union Berlin în șaisprezecimi, 3-1 cu Freiburg în optimi și 2-1 cu Werder Bremen în sferturi.
Titular meci de meci pe postul de fundaș dreapta la echipa din 3. Liga este Christopher Lannert (26 de ani), fotbalist cu cetățenie română născut în Munchen, care a mai jucat la Bayern Munchen, Augsburg sau TSV 1860 Munchen.
El a și înscris un gol în 3-1 cu Freiburg, meci din optimile DFB-Pokal în care Christopher a deschis scorul în minutul 28, cu un șut de-a dreptul fabulos din afara careului. VIDEO AICI
Lannert este născut în Munchen, dar tatăl său este șvab din Banat.
”Noi suntem din Timișoara, am fugit din România chiar înainte de Revoluție, eram prin Iugoslavia când a început! Am fugit fără să știm ce se întâmplă, altfel nu mai plecam...
Copiii s-au născut aici, Christopher are dublă cetățenie, puțină lume știe asta, iar fata Larissa a făcut înot și acum este prezentatoare la radio în Munchen.
Am revenit în România și cu Christopher, copilul avea deja câteva sezoane la Bayern, am fost la o selecție la Mogoșoaia în 2013, era domnul Răducioiu selecționer, apoi s-a schimbat antrenorul”, a explicat tatăl Robert Lannert pentru Sport.ro.
Interviul realizat de Sport.ro cu Christopher Lannert, fundașul dreapta român de la Arminia Bielefeld
Christopher, felicitări pentru parcursul extraordinar cu Arminia din Cupă! Au mai fost chiar și în ultimul sezon echipe din ligile inferioare calificate în semifinale, dar la voi nu pare o întâmplare, pentru că ați eliminat pe rând trei formații din Bundesliga. Care este secretul de la Bielefeld?
Noi suntem o echipă care jucăm cu o intensitate foarte bună meci de meci și până în ultimul minut. Am câștigat mai întâi cu Hannover din 2. Bundesliga, ne-am zis de ce să nu o facem din nou cu Union Berlin din Bundesliga. Și iar, și iar, cu un joc foarte bun și cu o doză de noroc, am tot reușit meciul perfect, și cu Union, și cu Freiburg, și cu Werder. Așa că ne facem treaba în continuare.
Sunteți la un pas de finala Cupei Germaniei, dar până la urmă care este obiectivul echipei în acest sezon?
Așteptăm să vedem cine va fi următorul adversar în semifinale (n.r. - tragerea la sorți este programată pe 2 martie), oricum va fi unul tare, Leverkusen, Stuttgart, Leipzig sau Wolfsburg (n.r. - ultimul sfert de finală s-a jucat aseară, RB Leipzig - VfL Wolfsburg 1-0). Acum, ce să zic, vom avea nevoie de încă o zi perfectă pe gazon și de ce să nu jucăm și finala? Never say never!
Oricum, deja este o realizare mare pentru noi, avem niște amintiri fantastice... La începutul campaniei, aș fi zis că avem nevoie de o groază de meciuri perfecte ca să ajungem atât de sus.
Iar în campionat suntem pe locul 4, aproape de podium, într-o ligă în care lucrurile se pot schimba de la o etapă la alta. Clasamentul din 3. Liga este unul foarte strâns, fiecare poate bate pe fiecare și în trei-patru etape se poate întâmpla orice. Primele două promovează direct, locul al treilea joacă un baraj de promovare.
Pe vremea când evoluai la juniorii lui Bayern Munchen și Augsburg, jucai mult mai sus, ca extremă. Acum ești fundaș dreapta, când a avut loc această tranziție?
Așa e, la început jucam winger, fie pe stânga, fie pe dreapta. Practic, trecerea mea de la extremă la fundaș a avut loc odată cu trecerea de la juniori la seniori, la 19 ani. Antrenorul meu de atunci mi-a explicat că este nevoie de calitățile mele fotbalistice nu doar în ofensivă, ci și în defensivă, așa că de atunci sunt fundaș dreapta.
Ca jucător de atac, chiar ai participat la un stagiu de pregătire cu naționala de juniori a României, pe lângă selecțiile din Bavaria pe care le făcea federația germană. Sigur că asta a fost acum un deceniu, dar cu ce ai rămas din acea experiență la Mogoșoaia?
Da, am participat timp de o săptămână la un cantonament la Mogoșoaia, cu Florin Răducioiu selecționer atunci la Under 15, generația născută în 1998. Eram din străinătate doar eu și încă un băiat din Germania, Daniel Simonis de la Karlsruhe, care acum nu mai joacă. Țin minte că Ianis Hagi nu a fost prezent acolo, probabil nu au fost chemați la stagiu cei care deja evoluau pentru națională.
A fost o experiență foarte bună pentru mine, cu antrenamente, cu un joc test între noi, dar apoi nu s-a mai întâmplat nimic.
Apropo de România, ai urmărit meciurile echipei naționale, ai vreun jucător favorit de la noi? Și ce zici de Andrei Rațiu, fundașul dreapta titular?
Absolut, urmăresc naționala României împreună cu întreaga familie, am văzut toate meciurile de la EURO, un parcurs excelent! Chiar sunt un mare fan al lui Darius Olaru, iar pe Rațiu îl urmăresc și în La Liga, este un jucător interesant pentru mine, având în vedere că jucăm pe aceeași poziție.
Uite, acum chiar sunt foarte fericit pentru că, după atât timp, am contact cu cineva din România, chiar simt că mi-a lipsit contactul cu țara, pentru că până la urmă am sânge de român!
Christopher Lannert în acest sezon la Arminia Bielefeld
3. Liga (campionat):
24 de meciuri (23 ca titular) / 2 pase de gol în primele 25 de etape
DFB-Pokal (Cupa Germaniei):
4 meciuri (toate ca titular) / 1 gol
Westfalenpokal (Cupa Westfaliei, competiție regională pe care a câștigat-o sezonul trecut):
2 meciuri (ambele ca titular)