(P) Africa îşi încoronează „regina”! Super Cote pentru finala Nigeria – Coasta de Fildeş
Finala Cupei Africii din 2024 are loc duminică seară, pe stadionul Alassane Ouattara din Abidjan, între Nigeria şi Coasta de Fildeş, o reluare a întâlnirii celor două echipe din Grupa A. Multe s-au schimbat de atunci, gazdele au reuşit să treacă peste momentele în care toate speranţele păreau pierdute, iar acum sunt în formă înainte de marea finală.
Cine câştigă Cupa Africii? Descoperă oferta pentru Nigeria – Coasta de Fildeş!
Cu un interimar în finală
Gazdele ediţiei din acest an s-au calificat in extremis în fazele eliminatorii, după ce au terminat grupa pe locul trei cu doar trei puncte. Până la calificare a fost înfrângerea cu accente umilitoare împotriva selecţionatei din Guineea Ecuatorială, 0-4, meci care a adus demiterea lui Jean-Louis Gasset.
Condusă de pe banca tehnică de interimarul Emerse Fae şi din teren de experimentatul Serge Aurier, Coasta de Fildeş a eliminat în optimile de finală deţinătoarea en-titre, Senegal, în urma loviturilor de departajare. Pentru ivorieni au urmat alte 120 de minute pline de dramatism, încheiat cu un nou succes, împotriva lui Mali. Cu adevărat o minune reuşită de Coasta de Fildeş, având în vedere că a jucat în 10 oameni întreaga repriză secundă şi cele 30 de minute de prelungiri.
Semifinala a dus şi prima victorie în timpul regulamentar pentru Coasta de Fildeş, învingând la limită, 1-0, DR Congo. Sebastien Haller şi-a adus naţionala tot mai aproape de al treilea trofeu din istorie. Golul marcat de atacantul lui Borussia Dortmund în victoria cu DR Congo este totodată singura reuşită a lui Haller în cadrul acestui turneu.
Cine înscrie în finala Cupei Africii? Descoperă cotele pentru marcatori şi alege-ţi favoritul!
Super Vulturii lui Peseiro
Jose Peseiro, fostul antrenor de la Rapid, a reuşit să ducă naţionala Nigeriei până în finală, chiar dacă la începutul turneului Nigeria nu era principala favorită.
Nigeria a început turneul printr-un rezultat de egalitate, 1-1, cu Guineea Ecuatorială. A fost primul şi singurul meci în care a marcat starul lui Napoli, Victor Osimhen, însă de atunci jocul elevilor lui Peseiro s-a schimbat, iar filosofia nou adoptată a dus-o pe Nigeria până în finală.
Jocul defensiv al Nigeriei s-a făcut remarcat, selecţionata „vulturilor” primind un singur gol în faza grupelor, chiar în primul meci, iar ulterior doar Africa de Sud, în semifinale, a mai reuşit să înscrie împotriva lor. Au fost victorii cu Coasta de Fildeş, Guineea-Bissau în grupe, Cameron şi optimile de finală, Angola în sferturi şi Africa de Sud în semifinale, multe dintre ele fiind la o diferenţă de un singur gol sau chiar decise la loviturile de departajare, aşa cum a fost cazul în penultimul act al competiţiei.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News