Oltenii au primit vizita campioanei en-titre duminică seară, de la ora 21:00, pe stadionul ”Ion Oblemenco” din Bănie. La ora disputării partidei, termometrele din Craiova indicau nu mai mult de 10 grade Celsius.
Câți spectatori au fost prezenți la Universitatea Craiova - FCSB
La ”finala” din Bănie, așa cum a numit Ilie Dumitrescu meciul în urmă cu o zi, au asistat 28.012 de spectatori. Arena a fost aproape plină.
”Ion Oblemenco” are o capacitate de 30,983 de locuri.
Echipele de start
- Universitatea Craiova: L. Popescu - Mora, Zajkov, Badelj, Bancu 0 Oshima, Screciu, Anzor - Baiaram, Lukic, Mitriță
Rezerve: Lung Jr., Stoian, Mogoș, Iago Lopez, Maldonado, Păcurar, Ndong, Căpățînă, Houri, D. Barbu, Bană
Antrenor: Mirel Rodoi
- FCSB: Târnovanu - Crețu, Ngezana, M. Popescu, Radunovic - Chiricheș, Cisotti - Miculescu, Tănase, O. Popescu - Bîrligea
Rezerve: Udrea, Zima, Șut, Kiki, Ștefănescu, Lixandru, Toma, Cercel, Băluță, Musi, Gele, Alhassan
Antrenor: Elias Charalambous
Universitatea Craiova - FCSB, înainte de meciul direct
Confruntarea de pe stadionul „Ion Oblemenco” nu este doar un meci cu tradiție și rivalitate, ci și un test important pentru ambele formații în lupta pentru supremație în Superliga.
Craiovenii, cu un parcurs solid pe teren propriu în acest sezon – o singură înfrângere suferită (0-2 cu CFR Cluj) și nu mai puțin de 10 victorii – mizează pe sprijinul suporterilor și pe forța ofensivă demonstrată mai ales în reprizele secunde.
"Au un antrenor bun, el știe ce e mai bine pentru echipa lor. Din partea noastră, trebuie să ne concentrăm pe noi, nu pe adversar. Trebuie să arătăm că suntem concentrați; noi suntem cei mai importanți. Contează să jucăm cât mai bine", a fost descrierea pe care Elias Charalambous i-a făcut-o lui Mirel Rădoi.
FCSB vine în Bănie cu un moral excelent, neînvinși în campionat din noiembrie anul trecut, și cu o apărare care a închis poarta în 13 partide, toate cu Ștefan Târnovanu în spatele liniei defensive. Bucureștenii sunt lideri la capitole precum eficiența șuturilor pe poartă și rezistența în fața fazelor fixe, fiind greu de destabilizat.