GALERIE FOTO Când se joacă Agassi / Graf - Simona Halep / Andrei Pavel, demonstrativul de lux la Sports Festival (LIVE pe Pro Arena și VOYO)

În direct la Pro Arena și VOYO, Simona Halep joacă la dublu mixt alături de Andrei Pavel împotriva celor mai faimoși soți din lumea tenisului, Steffi Graf și Andre Agassi, sâmbătă, 15 iunie, de la ora 18:00. 

Sports Festival prinde tracțiune din ce în ce mai mare, de la an la an. Patrick Ciorcilă, directorul turneului Transylvania Open manageriază inclusiv Sports Festival, un eveniment care inspiră, în inima Ardealului, dragostea pentru sport.

În acest an, Clujul va găzdui doi tenismeni care au împreună 30 de titluri de mare șlem cucerite în probele individuale.

  • Andre Agassi Si Steffi Graf Vor Juca Un Meci Demonstrativ De Lux La Cluj Cat Costa Sa Ii Vezi Cei Mai

Andre Agassi și Steffi Graf, meci de gală cu Simona Halep și Andrei Pavel, în direct la Pro Arena și VOYO

  • Meciul va fi transmis în direct și în exclusivitate de Pro Arena și VOYO, sâmbătă, 15 iunie, de la ora 18.

În data de 15 iunie 2024, Cluj-Napoca va găzdui un meci demonstrativ de tenis care îi va avea în prim-plan pe cei mai faimoși soți din lumea tenisului: Andre Agassi și Steffi Graf. Cei doi vor juca în proba de dublu împotriva echipei alcătuite din Simona Halep și Andrei Pavel. 

Biletele puse în vânzare au costat între 120-180 de lei, iar un bilet la categoria VIP a ajuns până la suma de 700 de lei.

Patru tenismeni de top, în demonstrativul româno-american de la Sports Festival 2024

Andrei Pavel, fost număr 13 ATP, are în palmares 3 titluri ATP, câștigate în anii 1998, 2000, respectiv 2001 la Tokyo, St. Polten și Montreal. Ca antrenor, a jucat un rol important, alături de Darren Cahill, în transformarea Simonei Halep dintr-o campioană în circuitul WTA în câștigătoare de mare șlem. 

Fost număr 1 WTA timp de 64 de săptămâni, Simona Halep are în palmares 24 de trofee, dintre care două de mare șlem, cucerite la Roland Garros și Wimbledon, în 2018 și 2019. Are o finală jucată la Turneul Campioanelor, dar și peste opt ani petrecuți în top 10 WTA. 

De peste ocean vor sosi în România Steffi Graf și Andre Agassi. Agassi, fost număr 1 ATP și de opt ori campion în probele individuale ale turneelor de mare șlem este mândru să fie soțul germancei Steffi Graf, care deține în palmares 22 de titluri de mare șlem, adică egalul performanțelor semnate de Rafael Nadal în turneele majore.


Poveștile SPORT.RO, cu Andru Nenciu | Invitat: Andrei Pavel

Ce evenimente a găzduit Sports Festival din Cluj-Napoca în primele ediții

„Prima ediție Sports Festival este renumită pentru demonstrativul legendar de fotbal, Generația de Aur vs. Barcelona Legends. A urmat, la cea de-a doua ediție, super-demonstrativul de tenis Romania vs. Italia.

Pe terenul amenjat în BT arena, fanii tenisului au avut parte de un adevărat spectacol și multe momente amuzante oferite de Simona Halep care a făcut show alături de Marius Copil cu Flavia Penneta și Fabio Fognini.

Cea de-a treia ediție a adus fanilor două evenimente de gală: meciul de retragere din cariera sportivă a lui Horia Tecău, vicecampion olimpic și dublu câștigător de Grand Slam la dublu, la care au participat Robert Lindstedt, Andrei Pavel și Simona Halep, și meciul de retragere al lui Adrian Mutu, organizat pe stadionul BT Arena.

Meciul-show al Sports Festival 2023, ediția a patra, a fost All Stars Romania vs. Galatasaray, o înfruntare între cei mai buni jucători ai Naționalei României (1995-2023) și legede al clubului de fotbal Galatasaray. Marele fotbalist brazilian Mário Jardel, Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu s-au numărat printre vedetele acestui meci,” anunță organizatorii. 


„Spre disperarea organizatorilor” Ce l-a bucurat pe Tecău cel mai mult, în meciul de retragere jucat la Cluj

Andrei Pavel și Andre Agassi s-au duelat de 7 ori, în perioada 1998-2006, dar partida cea mai faimoasă din istoricul întâlnirilor directe rămâne ultima, desfășurată pe Stadionul Arthur Ashe, în primul tur al US Open 2006, încheiat 6-7, 7-6, 7-6, 6-2, în favoarea tenismenului american.

Ediția 2006 a Openului American a fost ultimul turneu jucat de Andre Agassi, ca tenismen profesionist, iar meciul din runda inaugurală a fost parte a unui rollercoaster al suferințelor fizice, explicate de Andre Agassi pe larg, în cartea sa autobiografică, Open

„E o poveste în jurul acestui meci. Mai puțin povestea mea, mult mai mare povestea lui. Sau invers. Cu două săptămâni înainte, eram în Germania, la un meci de Bundesliga, pe echipe, unde am făcut o entorsă urâtă, dar am avut șansa unui fizioterapeut foarte bun,” a spus Andrei Pavel, în exclusivitate pentru Sport.ro

„Am zburat în America și am jucat un meci demonstrativ înainte de a juca cu Agassi, la 2 ore jumătate distanță cu mașina de New York, numai ca să văd dacă piciorul e în regulă. 

Darren Cahill era antrenorul lui Agassi pe vremea aceea, iar la Grand Slam-uri se decide cine începe luni sau marți, depinde pe ce parte a tabloului ești.

Trebuia să joc marți, iar meciul demonstrativ l-am avut sâmbătă. 

Eram pe partea de tablou care trebuia să joace marți, dar Darren Cahill a auzit că am avut și entorsă, și-a făcut temele incredibil, a aranjat, a schimbat partea de tablou numai pentru Agassi și ne-au pus să jucăm luni. 

Nici Agassi nu era foarte bine, trebuia să facă injecții, spatele lui era în piuneze, era ultimul lui concurs, presiunea, foarte mare.

A fost un meci superb, am intrat foarte relaxat. Singura dată când am jucat în fața a 24,000 de spectatori. Trei țineau cu mine, restul, împotriva mea,” își amintește Pavel, în cadrul emisiunii Poveștile Sport.ro

„Singura dată când am jucat în fața a 24,000 de spectatori. Cu mine țineau 3, restul, împotriva mea.”

„A fost un meci de noapte, n-aveam ce pierde, am jucat foarte bine. 

Am mai avut un ghinion, nu știu dacă din cauza mâncării, dar în setul al doilea am simțit probleme de stomac. Nu s-a văzut, dar a trebuit să merg de 3 ori la baie. 

Energia ți se duce în acele momente, piciorul nu era la 100%, plus stomacul, dar a fost o chestie mentală.

Publicul l-a ajutat foarte mult, iar pe mine, mai puțin. Dar a fost un meci superb și mi-ar fi plăcut să-l câștig eu, ca să îi fi încheiat eu cariera lui Agassi,” mărturisește Andrei Pavel, în dialogul purtat cu jurnalistul Andru Nenciu.

Andre Agassi și Andrei Pavel, ovaționați la scenă deschisă pe cel mai mare stadion de tenis din lume

„În primul tur joc împotriva lui Andrei Pavel, din România. Spatele meu se blochează în miezul meciului, dar în ciuda faptului că am stat drept ca un băț, am reușit să scap cu o victorie. Îi cer lui Darren (Cahill) să mă programeze la o injecție cu cortizon, ziua următoare. Chiar și după ce o voi primi, nu știu dacă voi putea juca următorul meci,” rememorează Andre Agassi în autobiografia sa, Open. 

Andre Agassi l-a învins pe Andrei Pavel, scor 6-7, 7-6, 7-6, 6-2, iar pe Baghdatis cu 6-4, 6-4, 3-6, 5-7, 7-5, conturând reveniri incredibile, având în vedere deficiențele considerabile ale americanului Agassi la acea vreme.

„Îi spun lui Baghdatis că semănăm ca stil de joc. Diferența enormă e din punct de vedere fizic. Avem corpuri diferite. El are corpul meu din tinerețe. E ușor, rapid, sprinten. Trebuie să-mi bat versiunea tânără dacă vreau să continui. Închid ochii și îmi spun: 'controlează ceea ce poți controla!'” adaugă Agassi în autobiografia sa. 

Întors de la 2-0 la seturi, Andre Agassi nu a renunțat și a revenit triumfător în setul decisiv. Un tur mai târziu, Agassi avea să piardă în fața germanului Boris Becker în patru seturi, epuizat după primele două tururi în care a jucat 9 seturi. 

Andrei Pavel, fost număr 13 ATP, are în palmares 3 titluri ATP, câștigate în anii 1998, 2000, respectiv 2001 la Tokyo, St. Polten și Montreal. Ca antrenor, a jucat un rol important, alături de Darren Cahill, în transformarea Simonei Halep dintr-o campioană în circuitul WTA în câștigătoare de mare șlem. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!