Andy Murray pune tunurile pe organizatorii de la Australian Open. Ce s-a întâmplat cu copiii de mingi care au stat până la 4 dimineața

Andy Murray pune tunurile pe organizatorii de la Australian Open. Ce s-a întâmplat cu copiii de mingi care au stat până la 4 dimineața Tenis

Andy Murray s-a calificat în turul trei de la Australian Open în urma unui meci maraton. 

Aflat pe locul 66 mondial, Andy Murray s-a calificat joi în turul al treilea la Australian Open, deşi a fost condus cu 2-0 la seturi de australianul Thanasi Kokkinakis (159 ATP), pe care l-a învins în final cu 4-6, 6-7 (4/7), 7-6 (7/5), 6-3, 7-5 la capătul unui meci maraton de cinci ore şi 45 de minute, la ora 4 dimineața, ora Australiei.

Recordul pentru cel mai lung meci de la Australian Open rămâne finala câştigată de Novak Djokovic împotriva lui Rafael Nadal în 2012, după cinci ore şi 53 de minute.

Andy Murray, fost lider al clasamentului ATP, a avut parte de un meci maraton şi în primul tur (4 h 49 min) cu italianul Matteo Berrettini, cap de serie numărul 13, în faţa căruia s-a impus în cinci seturi, 6-3, 6-3, 4-6, 6-7 (7/9), 7-6 (10/6).

Britanicul de 35 de ani este cvintuplu finalist la Australian Open (2010, 2011, 2013, 2015, 2016), fără să câştige niciodată trofeul. Următorul său adversar va fi spaniolul Roberto Bautista (25 ATP), care l-a eliminat la acest turneu în 2019, după acel meci cariera scoţianului părând încheiată din cauza problemelor la şold.

Andy Murray, reacție dură împotriva organizatorilor de la Australian Open 

Reacționând la încheierea extrem de târzie a partidei, Andy Murray a apreciat ca inoportună această întâmplare, spunând în conferința de presă următoarele: 

"Dacă copilul meu era un copil de mingi pentru un turneu și ar veni acasă la ora 5:00 dimineața, ca părinte, m-aș supăra rău. Nu este benefic pentru ei. Nu este benefic pentru arbitri, pentru oficiali. Nu cred că este extraordinar pentru fani. Nu este bine pentru jucători", a punctat Andy Murray, încercând să tragă un semnal de alarmă referitor la programarea meciurilor.

The Mirror notează că tinerii între 12 și 15 ani care sunt selecționați pentru a fi copii de mingi nu sunt plătiți pentru activitatea lor, fiind răsplătiți doar cu o pungă cu mici cadouri și carduri pentru mâncare. La Wimbledon, copiii de mingi primesc 200 de lire, în timp ce la US Open sunt plătiți cu 9 lire pe oră.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!